Başakşehir Belediyesi Ramazan Bereketini Vatandaşlarla Paylaşıyor

Başakşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerine sıcak iftar ve sahur yemeği ulaştırarak, Raamzan’ın bereketini Başakşehirlilerle paylaşıyor.
Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayının başından bu yana, ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilerin iftar ve sahur yemeklerini evlerine bırakıyor. İlçe’de; 151 hanede, 254 vatandaşa her gün korunaklı kaplarda dört çeşit yemek ve tatlıdan oluşan menü ulaştırılıyor.
Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Sıcak Yemek hizmeti ile paylaşma ve dayanışma Ramazan'ın manevi atmosferini yaşatmak, ilçede kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amaçlanıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki otomasyona kayıtlı isimler Ramazan öncesinde tek tek evlerinde ziyaret edilip veriler güncellenerek, sıcak yemek listeleri hazırlanıyor. Bu listeler dışında, ‘Başakşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak talepte bulunan vatandaşların da talepleri incelenerek değerlendirmeye alınıyor. Güncellenen kayıtlar doğrultusunda oluşturulan listedeki isimlere her akşam iftar ve sahur için sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.
Başakşehir’de ikamet eden 65 yaş üstü yaşlılarla, engelli vatandaşlara ulaştırılan sıcak yemek hizmeti 2013 senesinde uygulanmaya başladı. Ulaştığı hane sayısı her geçen sene artan hizmet bu sene 151 hanede, 254 ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürüyor.
Kapsamı her sene genişletilerek devam eden sıcak yemek dağıtımı, Ramazan sonuna kadar devam edecek.
“BELEDİYEMİZ SAYESİNDE KİMSEYE MUHTAÇ DEĞİLİZ”
Belediyenin ‘Sıcak Yemek’ hizmeti ile iftar ve sahur yemekleri ayaklarına gelen vatandaşlar uygulamadan çok memnun olduklarını belirtti.
İki senedir sıcak yemek hizmetinden faydalandıklarını belirten Mehmet Alpat, “Belediye görevlileri belirli günlerde evimize gelerek temizlik ve bakım işlerimizi de yapıyorlar. Eşimle bana hem sahur hem de iftar yemeği getiriyorlar, Allah (c.c) hepsinden razı olsun. Yemekler çok güzel. Çocuğumuz yok. Ama evimize gelen görevliler bizim kızlarımız ve oğullarımız gibi oldular” dedi.
Evde bakım hizmeti de aldıklarını ifade eden Şerife Alpat, “Eşim, benden başkasının yaptığı yemeği yemez. Apartmandan bazen yemek getirenler oluyor onları dahi yemiyor. Ama Belediyenin gönderdiği yemekleri yiyor. Görevli çocuklara ayakkabıyla girebilirsiniz dedim, girmek istemediler. Bu evde iki üç günden önce süpürge açılmaz dedim. O zaman biz gelip evinizi de temizleyelim dediler. Geliyorlar, çarşaflarımı değiştiriyorlar, temizliğimi, yemeğimi yapıyorlar. Eşimde bende hastayız, belediyem beni arabasıyla hastaneye de götürüyor. Telefon açıyorum, hastaneye gitmemiz lazım diyorum, hemen hasta nakil aracı gönderiyorlar, hastaneden eve getiriyorlar. Bizim için büyük kolaylık. Belediyemiz sayesinde kimseye muhtaç değiliz, Allah (c.c) razı olsun” diye konuştu.
Gülseven Bakal, “Sadece iftar yemeği alıyoruz. Bu hizmet bizim için çok kolaylık oldu. Belediyeden gelen kızlarımız var onlarda her hafta evimi kıyı köşe temizliyorlar” derken, Şazimet Albayrak ise, “Yüzde 99 engelli raporu olan bir evladımla yaşam mücadelesi veriyoruz. Başka çocuklarımda var ama hepsinin ayrı evi, ocağı var, kendi kendilerini ancak idare ediyorlar. Yemek dağıtımından faydalanıyorum. Her akşam çeşit çeşit sıcak yemeğimiz kapımıza geliyor. Belediye görevlileri gelip oğlumu tıraş ediyor. Ayrıca, Belediyemizin Destek kartını kullanıyorum. Bu kartla oğluma pantolon, ayakkabı aldım. Oğlum ayakkabısını giyiyor, kaybolmasın diye hemen saklıyor” diye konuştu.

Haberleri