Başkan Genç, 2014 Yılını Değerlendirdi, 2015 Hedeflerini Açıkladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2014 yılının genel bir değerlendirmesini yaparken, 2015 yılı hedeflerini de açıkladı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, hizmeti halkla beraber yapmanın önemli olduğunu söyledi. Genç, "Trabzon’umuz büyükşehir olduktan sonra Ortahisar ilçemiz daha evvelki 42 mahallemiz ve bu mahallelerimize eklenen 7 beldemiz ve ayrıca 36 köyümüzün mahalle olmasından sonra 85 Mahalleyi içeren ve 307 bin nüfusu barındıran idari bir yapı oldu. Bu yapı aynı zamanda hizmet anlamında da belediyemizin hizmet alanına dahil oldu. Yani daha evvelki Trabzon Belediyemiz 40,5 km²’lik bir coğrafyaya hizmet ederken, şu anki Ortahisar Belediyemiz 232 km²’lik bir alana hizmet eden bir belediye oldu. Tabi öncelikli amacımız bir taraftan kurumsallaşırken bir taraftan da genişleyen hizmet ağındaki hizmetleri kesintiye uğratmaksızın eş zamanlı olarak ve aynı kalitede vatandaşlarımıza ulaştırmak idi. Bu anlamda gayret gösterdik çalıştık, çabaladık. Seçim döneminde sahada vatandaşlara seçimden sonra yine sizin aranızda olacağım demiştim. Bu vaadimi de çok şükür yerine getirdim. Bu bağlamda her Cuma günü çat kapı yaparak bugüne kadar 55 mahallemizi ziyaret ettik. Cuma günleri gittiğimiz mahallemizin sorununu, eksiğini tespit ederek çözüme kavuşturduk. Her Perşembe günü de halk günü yaparak halkımızın sorunlarını makamımızda dinleyerek çözüme kavuşturmaya çalışmak için çaba harcadık. Burada önemli olan hizmeti halkla beraber yapabilmektir. Halkın belediyesi olacağımızı bugüne kadar yapmış olduğumuz icraatlarla göstermiş olduk. 2015 yılında hedefim 85 mahallenin tamamını ziyaret etmektir. Vatandaşın ayağımıza gelmesini beklemeden biz vatandaşımızın ayağına gideceğiz" dedi.
ŞEHİR YAPILANMASINDA BÜTÜNLÜK ÖNEMLİ
Trabzon’un büyükşehir olmasını şehir yapılanmasında bir bütünlük arz etmesi açısından önemsediğini ifade eden Başkan Genç, "Büyükşehir yapılanmasından önce 7 belde belediyemizin ayrı imarları vardı. Köylerimiz İl Özel İdaresi’nin içerisinde ayrı statüye tabiydi. Merkezde de Trabzon Belediyemiz ayrı bir imar uygulamasına sahip idi. Benim önemsediğim kısım bu tabii ki. Bu konuda da gerek 1/1000, 1/5000 çevre düzeni planlarımız Büyükşehir Belediyemizle beraber bu ahengi tutturmanın ve bundan sonraki kısımları en azından koruyabilmenin veya imar olabilecek olan alanların da iyi bir şehir yapılanmasına sahip olarak imara açılması yönünde çalışmalarımız olacak. Büyükşehir yapılanmasının Trabzon’a inşallah bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Ancak biz de seçim çalışmalarımızda Trabzon’umuz Büyükşehir olduğunda gelirlerimiz artacak dedik. Bunu ifade ederek de destek istedik. Çünkü bu aynı zamanda partimizin, hükümetimizin şehrimize kazandırdığı bir unvandı. Ama geldiğimiz noktada mali açıdan istediğimiz noktada değiliz. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’umuzu ziyaret eden Sayın Başbakanımıza, daha evvelinde de Trabzon’umuzu Başbakan ve Cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret eden Sayın Cumhurbaşkanımıza Büyükşehir Belediye Başkanımız bizler adına konuyu arz ettiler. Başbakanımızın son ziyaretinde de Trabzon, Ordu ve Mardin gibi coğrafi anlamda küçük illerin kriterlerine bir gelişmişlik kriteri daha ilave ederek diğer büyükşehirlerle olan standart farkının açılmaması adına, kapanması adına gelirlerin arttırılması talebimizi ilettik. Sayın Başbakanımız sağ olsun bu konuda daha önce Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla yapılan bir toplantıda bu konu da gündeme gelmişti. Tekrar ’Bizzat ben kendim ilgileneceğim’ diye bizlere söz verdi. Önümüzdeki günler ve yeni yılla beraber bu konuda hükümetimiz tarafından atılan adımların şehrimize kazanımlarını göreceğiz inşallah. Bu sözü bize Başbakanımız verdi. Tabi bu arada mevcut kaynaklarınız bu kadar ise biz kendimiz kaynak üretmek durumundayız. Bu konuda da çalışıyoruz, gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.
2015 HEDEFLERİ
2015 yılı hedeflerini de açıklayan Başkan Genç, "2015 yılında özellikle yol konusunda büyük bir atılım yapma hedefindeyiz. Ortahisar ilçemizin çok büyük yol ağı var. Bu yollarımızın bakıma ve onarıma ihtiyacı bulunmakta. İlçemizde mahalle statüsüne geçen köylerimizin en önemli sorunlarından ve en önemli taleplerden bir tanesi yolların yeniden yapımı, bakımı ve onarımı konusu. Belediye başkanlığına seçildikten sonra ilk işimiz asfalt ve beton santrallerimizi kurup hizmet vermeye başlamaktı. Geçtiğimiz aylarda hizmete giren asfalt plentinin yanı sıra beton santralimiz de faaliyete girdi. Yeni yılda özellikle yollarımızın yeniden yapımı, bakımı ve onarımı konusunda çalışmalarımızı daha da arttırarak çalışmalarımıza devam ettireceğiz. İnşallah belediye hizmet alt yapısına çok ciddi bir kazanım olan makine alt yapımız konusunda 2015 yılında çok ciddi bir atılım yapacağız. Özellikle eklenen köylerimizin, beldelerimizin mahalle olmasından sonra İller Bankası aracılığı ile geçtiğimiz aylarda kullandığımız 10 Milyon civarında bir rakamla birlikte Belediyemizin Makine parkında çok ciddi bir gelişim sağladık. Hemen hemen tamamını teslim aldık ve hizmete sokacağız. Sahil bandında Karayolları’ndan devraldığımız 12 dönümlük bir arazi var. Oraya bir proje hazırladık. O alanı hemşehrilerimizle beraber buluşturmak amaçlı bir proje idi. Yine yeşile dönük, yapı yoğun olmaksızın bir bitki müzesi adı altında bir projemiz var. Bunun yanı sıra sahilde yine Kanuni Su Parkı projemiz var. Büyükşehir Belediyemize sunduk. Meclis kararı aldık. Beşirli’deki Asker anıtının olduğu yerde bir projemiz var. Tarihe dönük olan hem Ortahisar’ımızda, hem Yukarı Hisar’ımızda buralarda tabiri caizse tarihi örttük biz. Bir belediye başkanı olarak buralarda tarihi dokuyu zedelemeden ortaya çıkarabilecek neler yapabiliriz diye baktık. Tarihi gerçekten örttüğümüzü görüyoruz. Mesela Ortahisar’da Kanuni Evi diye bildiğimiz ev Kanuni’nin doğduğu ev değil. Kanuni’nin doğduğu evi ortaya çıkaracak, Saray-ı Atik dediğimiz Yavuz Sultan Selim’in burada şehzade olarak valilik yaptığı sarayı ortaya çıkarabilecek çalışmalarımız olacak. Bunu Sayın Valimizle de paylaştım. İnşallah Kültür Bakanlığı ile birlikte hem Yukarı Hisar’da; çünkü burada ayrı bir tarihi doku var, Sur içinde özellikle sonradan yapılan binaları kamulaştırma yaparak tarihe kazandırabiliriz. Dolayısı ile Trabzon’un turizmine kazandırabiliriz. Çünkü Trabzon tarihi bir şehirdir diye övünebiliyorsak, Trabzon’un tarihi özelliğine hizmet eden adımları atmak durumundayız" diye konuştu.

Haberleri