Başkan Özdemir Üniversitelilere Tecrübelerini Anlattı

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda ’Alanında Tecrübe Konuşuyor’ adlı programda üniversitelilerle buluştu.
Harita Mühendisi olan Belediye Başkanı Özdemir, Teknik Bilimler MYO Harita ve Kadastro Programı öğrencilerine mesleki tecrübelerini anlatırken, ’’Öğrendiklerinizi pratiğe döküp, becerinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu da sizin içinizdeki mesleki heyecanla, kendinizi geliştirmenizle alakalı bir durum. Eğer bu mesleği seviyorsanız çok keyif alarak yapacaksınız, arazide karşılaştığınız problemleri çözdüğünüzde bir çocuk gibi sevineceksiniz’’ dedi.
Harita teknikerliğinin kamu ve özel sektörde aranan bir meslek olduğunu anlatan Başkan Özdemir, “Bizim mesleğimizden geçmeyen bir mühendislik dalı yoktur. Bütün mühendisliklerin konumla, mülkiyetle ilişkilendirme problemleri vardır. Bu problemleri çözecek işi yapanlar da haritacılardır. Dolayısıyla işinizi sevdiğiniz zaman, işinizi iyi öğrendiğiniz zaman, pratik zekanızı geliştirdiğiniz zaman, teknolojiyi iyi takip ettiğiniz zaman, gerekli yazılım programlarını iyi kullandığınız zaman aranan nitelikli elemanlar olacağınızı düşünüyorum. Mezun olduğunuzda ilk iş tecrübelerinizi yaşayacağınız işletmeleri seçerken çok seçici davranmayın. İlk çalıştığınız kurumları kendinize bir staj alanı olarak görün” diye konuştu.
Öğrencilerden gelen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bir soruya ’Biz Amasya’yı yaparak değil yıkarak güzelleştiriyoruz” yanıtını veren Cafer Özdemir, ’’Türkiye’de ne yazık ki şehirler çarpık bir şekilde yapılanmıştır. Sizler gibi plan yapabilen, uygulayabilen eğitimli ve donanımlı teknik elemanlar olmadığı için böyle olmuştur. Biz de şimdi teknik çalışanlarımızın sunduğu projeler doğrultusunda Amasya’daki işlerliğini yitirmiş kamu binaları yıkıp daha işlevli, depreme dayanıklı yeni binalar yaparak Kültürel Kentsel Dönüşüm yapıyoruz. Çarpık yapılaşmadan Amasyamızı kurtarıyoruz” şeklinde konuştu.
Özdemir, trafik sorunlarıyla ilgili gelen bir soruya ise şu yanıtı verdi: ’’Amasya koridor bir şehir. Uzunluğu 15 km, genişliği 700 metre. 700 metrelik alanda da bir tane 70 metrelik ırmağımız, şehirlerarası yolumuz var. Geri kalan alanımızın ise bir kısmı konut bir kısmı da birinci derece doğal ve kültürel sit alanı. Amasya’da yaklaşık 38 bin civarında konut var 40 binin üzerinde de araç var. Yani her evde ortalama 1,2 tane araç var. Dolayısıyla yeni çözümler üretmemiz lazım. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Kalenin içinden bir tünel yapacağız. O projeyi de bir harita mühendisimiz hazırladı ve projede de sizin gibi birçok harita teknikleri arkadaşımız da çalışıyor.”
Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Feda Öner, Rektör Prof. Dr. Metin Orbay’ın da katıldığı programın sonunda Belediye Başkanı Özdemir’e plaket verdi.

Haberleri