Başkan Öztürk’ten Dünya Engelliler Günü Mesajı

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlandı.
Başkan Esat Öztürk mesajında; “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımıza yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığının arttırması için önemli bir gündür" ifadesinde bulundu.
Öztürk, mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Ülkemiz nüfusunun 8,5 milyonunu oluşturan engelli vatandaşlarımız, önlerindeki her türlü engelli aşmak için bütün güçleriyle çabalarken, onların engellerini kaldırarak, yaşama sevinçlerini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için devlet ve toplum olarak bize büyük görev düşmektedir.
Engelli vatandaşlarımızın herkes gibi 365 günü yaşadığı gerçeğini görmezden gelmeden, farklı gereksinimlerinin olması, eksik ya da kusurlu olarak görülmeden sosyal hayatta aktif olarak yerlerini almalarını sağlamalıyız. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine yönelik hizmetlerin niteliğinin arttırılması ve engelli vatandaşlarımızın kendi yaşamlarını sürdürebilecekleri, üretken bireyler olmalarını sağlayacak imkanların sunulması gerekmektedir.
Yahyalı Belediyesi olarak şuana kadar yollarda, kaldırımlarda engelli vatandaşlarımız için düzenlemeler yaptık. Engelli kardeşlerimizin otomobillerinin park yerinde sorun yaşamaması için belirli yerlerde engelli levhaları konarak, onların kullanımına açtık. İleride açacağımız Yahmek kurslarıyla engelli kardeşlerimizi meslek sahibi yapmak istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırmak için çalışmalarımız devam edecektir. İlçemiz, şehrimiz ve ülkemiz de umudun ve yaşama sevincinin hiç bitmemesi dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Haberleri