Başkan Palancıoğlu’dan 29 Ekim Mesajı

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında milletin canıyla malıyla mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı’nın ardından özgürlüğe kavuştuğunu belirtti.
Başkan Palancıoğlu, Türk Milleti’nin şanlı bir tarihe ve medeniyete sahip olduğunu ifade ettiği mesajında şunları kaydetti:
"Egemenliğin millete ait olduğunun göstergesi olan cumhuriyet, zorlu ve çetin geçen milli mücadelenin ardından kazanılmıştır. Bu mücadele 7’den 70’e herkesin varlık mücadelesidir. İmkansızlıklar içinde yapılan savaşlara rağmen milli ruh ve beraberliğin sonucunda Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasıyla milletimiz özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuş, karakterine en uygun idare şekli olan cumhuriyete 23 Ekim 1923 tarihinde geçmiştir. TBMM’nin kurulmasıyla milletimiz kendisi veya temsilcileriyle yöneticilerini seçme hakkını elde etmiş, demokrasiye geçmiştir. Tarihinde şanlı zaferler bulunan aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyor, Cenabı Allah’tan bir daha milletimize Kurtuluş Savaşı yaşatmamasını niyaz ediyorum."

Haberleri