Başkan Türel: 'başbakan Erdoğan Rakiplerine Fark Atacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek isteyerek," Başbakanımız rakiplerine iyi bir fark atarak Cumhurbaşkanı olacak" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, seçimden sonra iadeyi ziyaret kapsamında Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet konferans salonunda düzenlenen toplantıya Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve cemiyet yönetimi de katıldı.
Başkan Türel, toplantıda hafta sonu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a Antalya’dan ne kadar destek verileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.
“ANTALYA DENİLİNCE BAŞBAKANIMIZIN GÖNÜL TELLERİ TİTRİYOR”
Başbakan Erdoğan’ın Antalya konusunda çok hassas olduğunu ve turizm konularında önceliklerinin hep Antalya üzerine olduğunu belirten Başkan Türel, “Başbakanımızın Antalya üzerine düşüncelerini çok iyi biliyorum. Özellike turizm konularında deyim yerindeyse han dediğimiz yere hamam yaptırdı. Ben bunlara Antalyalılar adına şahitlik ediyorum. Antalya denilince başbakanımızın adeta gönül telleri titriyor. Ben seçimi kaybedince Başbakanın Antalya’ya küstüğü yönde bir sürü tevatür çıktı. Ama ben seçimi kaybettikten sonra bile Kemer’de 3 tünel yapıldı” diye konuştu.
BAŞBAKAN ANTALYA'YI ÖNEMSİYOR
Gerçekleştirmek istediği projeler için de üstü kapalı bir şekilde Antalyalılardan Başbakana destek isteyen Türel şöyle konuştu: “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Antalya’yı böylesine önemseyen Başbakanımızın seçildiği takdirde Antalya’ya çok ciddi destekleri olacağını biliyorum. Buna şahitlik etmiş birisiyim. Sonuçta bu bir siyasi çalışmadır. Biz taleplerimizi sayın Başbakanımıza ilettiğimizde göğsümüzü gerip, alnımız ak bir şekilde çıkmak ayrı. Boynumuzu bükük bir şekilde çıkmak daha farklı. Antalyalılar eksik olmasınlar her zaman bize destek verdiler. Biz seçim kaybettiğimizde bile oyumuzu arttırıp seçimi kaybettik. O zaman bile Antalyalılar boynumuzu bükmedi. Oylarını arttırıp seçimi kaybeden 3 belediyeden biriydik. Seçimler önümüzde ve ülkenin durumu malum. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar” dedi.
“RAKİPLERİNE İYİ BİR FARK ATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Türel, Başbakan Erdoğan için destek isterken bir gazetecinin Antalya’dan Erdoğan’a çıkacak oy oranı hakkında düşündüklerini sorması üzerine Türel," Son yerel seçimlerde ben, yüzde 39 oy alarak Türkiye ortalamasına yaklaştım. Ama seçimler öncesinde hiçbir zaman rakam telaffuz etmedim. Ama bu seçimlerde Başbakanımızın Cumhurbaşkanı adayı olarak en çok oy oranını alacağını ve rakiplerine iyi bir fark atarak neticeyi alacağını düşünüyorum”şeklinde konuştu.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’de Türel’in ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek Türel’e AGC’nin bir flamasını hediye etti.

Haberleri