Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çalışmalarını ve gelecekteki projelerini anlattı. Başkan Uysal, kaldırımlarda parke taşı olduğu için topuklu ayakkabı giymeye elverişli olmadığını belirterek "Kadınların ayakkabılarının ince topukları kaldırım taşlarının arasına giriyor. Bazen sakatlanmalar olabiliyor. Etiler ve Meltem mahallelerinde kaldırım çalışmaları başlattık" dedi. Başkan ayrıca, Muratpaşa halkını 7 noktadan 5’i asansörlü olacak şekilde denize ulaştırmak için projelerini Koruma Kurulu’na sunduklarını söyledi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptıklarını ve yapacakları hizmetleri Lara Balıkevi’nde düzenlediği toplantıyla basın mensuplarıyla paylaştı.
Muratpaşa halkının desteğiyle meclis üyeleri ile birlikte göreve geldiğini hatırlatan Uysal, şöyle konuştu: "Seçim döneminde Kırcami planını tamamlama sözü verdik. Çok zor söz veriyoruz. Bağlayıcı şekilde söz verdik. Nisan ayı için taslak hazırladık. Binlik taslan planı tartışmaya açtık. Hem halkla, hem sivil toplum kuruluşlarıyla hem ilgili odalarla toplantı düzenleyerek beş binlik ve binliği herkese dağıttık. Paylaşımları sentezleyerek plana son şekli vereceğiz. Eylül ayı meclisinde komisyona havale etmeyi planlıyoruz. Kasım ayında planı çıkarmak istiyoruz. O ay içinde binlik plan meclisten geçmiş olacak diye planlıyoruz."
27 PARKTAN 11’İ TAMAMLANDI
İlçede 27 noktada 150 dönümlük alanda park ve bahçe çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Uysal, "11 noktada yeşil alan çalışmalarını tamamladık. Park ve spor alanı olarak ayırdığımız alanların mülkiyet sorunu var. Özel kişi de arazi var. Acil olan yerlere kamulaştırmasız el atıyoruz" dedi.
"KALDIRIMLARDA TOPUKLA YÜRÜNMÜYOR"
Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi aktaran Başkan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu alanda iki sorun tespit etmiştik. Bazı mahallelerde asfalt kalitesi çok düşüktü. Üst üste asfalt dökme nedeniyle kot yükselmiş ve sel baskınlarına yol açmıştı. Asfaltı kazıyıp freze makinesi geçirip asfalt çalışması yaptık. Yol olmayan yerlere asfalt götürdük. Kaldırımlarda da parke taşı olduğu için topuklu ayakkabı giymeye elverişli değil. Kadınların ayakkabılarının ince topukları bu kaldırım taşlarının arasına giriyor. Bazen sakatlanmalar olabiliyor. Etiler ve Meltem mahallelerinde kaldırım çalışmalarını başlattık. Tekerlekli aparatla yük taşımaya sandalye ve bebek arabaları için bagaj için sıkıntı teşkil ediyor. Onun için biz düz kaldırım yapmayı denedik en ekonomik olanı bulmaya çalıştık. Renkli asfaltla kaldırım yapıyoruz. 3-4 aydır Etiler mahallesinde, Meltem mahallesinde deneme yaptık. Eski kaldırımları söküp takmakla maliyet artıyor. Vatandaşta, ‘Her gelen söküyor, müteahhitler zengin ediliyor’ diye bir kanı oluşuyor. Eski kaldırımları kaplama maddesi ile kaplayıp düz hale getireceğiz."
"MODERN VE ÇOK AMAÇLI PAZAR YERLERİ GELİYOR"
Muratpaşa’nın modern kapalı pazar yerlerine kavuşması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Ümit Uysal, sözlerine şöyle devam etti: "Bizde Orta Doğu tipi pazar yerleri var. Kalabalık, bağırmaların olduğu tıkış tıkış, kirli pazar yerlerimiz var. Buna biz layık değiliz. Temiz, ferah, düzgün pazar yerleri hayata geçiriyoruz. Bu noktada yeniden düzenlediğimiz Çağlayan mahallesindeki pazarın çok geniş koridorlarının, pırıl pırıl olduğunu ve bağırmanın olmadığını görürsünüz. O pazara yakında seyyar kreş koyacağız. Önümüzdeki dönem pazar yerleri aynı standarda kavuşacak. Yeni yapılan pazar yerleri ise çok amaçlı olarak inşa edilecek. 2017 yılına kadar her pazar yeri kapalı olacak. Bütün pazarları tamamlayacağız."
24 SAAT HİZMET
Sosyal belediyecilik anlayışı ile insan odaklı hizmetler ürettiklerinin altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi: "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çok yakında 7-24 dezavantajlı gruba yardıma başlayacak. Yaşlılar, engelliler, evde bakım hizmeti alan vatandaşlarımız istedikleri zaman hizmet alabilecek. Sürekli şekilde onların sorunlarına çözüm bulunacak bir ekibimiz olacak. Yaşlılar evi çalışması tamamlanmak üzere. Günü birlik yaşlılar oraya bırakılabilecek. Zabıta müdürlüğünü yeniledik, 7 karakola böldük. Etkin bir zabıta çalışmamız devam edecek."
Kaleiçi çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Uysal, Kaleiçi’nin kullanım şemasını belirleyip tüm dünyaya sunmak istediklerini belirtti.
"HALKIN AYAĞINA GİDİYORUZ"
Seçim vaatleri arasındaki, ‘ Bizimle görüşemeyen kalmayacak’ sözünü hatırlatan Başkan Uysal, şunları kaydetti:
"Her Çarşamba bir mahallede randevusuz görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Halkımızın ayağına gidiyoruz. Önce belediye hizmetlerini aktarıyoruz, ardından halkımızın sorunlarını dinliyoruz. İki ayda bir muhtarları topluyoruz. Sorunları tespit ediyoruz. Bazı sorunları çözmek kolay, bazıları ise orta vadeli çalışmayı gerektiriyor. İki ayda bir sorunları masaya yatırıyoruz."
"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS"
Adalya Vakfı hakkında da bilgi paylaşan Uysal, sözlerine şöyle devam etti: "Vakıf şeffaf bir görünüme kavuştu. İnternetten bütün çalışmalarını inceleyebilirsiniz. Kreş yeri arayışları sürüyor. Adalya Vakfı bir çırpıda 3 kreşi yapabilir. Ama bina noktasında sıkıntı var. Çevresinde kreş yapılabilecek alan olanlar belediyemize bilgi vermelerini istiyoruz. Öte yandan vakfımız bağımsız bir komisyon tarafından belirlenecek üniversite öğrencilerine burs yardımı yapacak."
YAZ SPOR OKULLARI
Uysal, yaz spor okullarında bu dönem 3 bin 500 öğrencinin eğitim aldığına değinerek, kışın bu okulların devam edeceğini ve gelecek yıl kapasitelerini artıracakları müjdesini verdi.
GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ
Görüntü kirliliğini çözüm noktasında da çalışmalara başladıklarının altını çizen Ümit Uysal, "Görüntü kirliliği ile bir sıkıntımız var. İlçede bir renk ahengi yakalayabilir miyiz diye sivil toplum kuruluşlarından görüş alıyoruz. Yeni yapılacak yerlerde tedbir kolay ama eskilerde sıkıntı var. Çanak anten, klima ve diğer materyaller görsel kirlilik yapıyor. Kentimize yararlı olma noktasında bu sorunun çözümüyle ilgili fiilen uygulamaya geçeceğiz” dedi.
HER SPOR DALINA DESTEK
Belediye Spor Kulübü’nün yeniden yapılandırıldığını ifade eden Uysal, sözlerine şöyle devam etti: “İşadamı ağırlıklı bir yönetim oluştu. Güreş dalına da girdik. Kadın futbol hentboluna destek veriyoruz. Pek desteklenmeyen spor alanlarına destek vermek istiyoruz. Spor ve sanat sevgisi oluşsun, bunların eğitimi olsun istiyoruz.”
Elektrik trafolarının duvar resimleri ile boyanacağını açıklayan Başkan Uysal, şunları söyledi: "Beyaz artı soğuk renklerle boyayacağız. Avrupa Birliği fonları ve yurt içi fonları ile ilgili belediyede bir birim oluşturduk. Talepçi olacağız. Uzman bir ofis kurduk, 3 kişi çalışıyor. İlk projemiz olan ‘Yaşlı Dostu Kentler’ için fon aldık."
"MELTEM ÇARŞISININ KULLANIMI HALKA SORULACAK"
Yapımı tamamlanan Meltem Çarşısı’nın nasıl kullanılması yönünde çeşitli görüşler aldıklarını dile getiren Başkan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mahalleli ’restoran olursa koku oluyor’ dedi. Bir eğilim ortaya çıkacak mı diye referanduma gidiyoruz. Yaklaşımı tespit etmemiz mümkün olacak. O eğilim sonucu oranın restoran, öğrencileri merkez alan kafe, çamaşırhane, engelliler için merkez olan sosyal alan olarak mı kullanılacak halkımız karar verecek. Halkımızın kararı bizim kararımız olacaktır."
DOĞALGAZ GELİYOR
Uysal, bütün ibadethanelerin temizlik ve bakımlarını yaptıklarının altını çizerek, cenaze işlemlerini yakından takip ettiklerini her türlü defin işlemini gerçekleştirmek için din görevlileri olduğunu kaydetti. İlçeye doğalgaz gelmesi noktasında yüklenici firma ile görüştüklerini işaret eden Ümit Uysal, 2016 yılı sonuna kadar Muratpaşa’da her yerin doğalgaza kavuşacağını dile getirdi. İstihdam konusuna da değinen Uysal, "Bize binlerce müracaat var. Ağır istihdam talebiyle karşı karşıyayız. Belediyeden bunu karşılamanız zor. 3 belediye daha kuracak kadar müracaat var. İstihdam ofisi kurduk. İşkur’la birlikte koordineli çalışıyoruz. İhtiyaç dahilinde vatandaşları istihdam ediyoruz" diye konuştu.
HAYVAN BAKIM EVİ
Veteriner personel açığını giderdiklerini kaydeden Uysal, "Kısırlaştırma çabaları yoğunlaştı. Üç yıl içinde başı boş hayvan sayısını minimuma indireceğiz. Hayvanseverler için parklarda özel kısım ayıracağız. Özgür hayvan koridorları yapacağız. İsteyen hayvanlı yerden isteyen hayvanların olmadığı yerden yürüyebilecek" dedi.
YENİ HİZMETLER
Yapacak olduğu hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hayvanseverler emanetçi olarak barınağa bırakabilecek. İl dışına çıkan hayvanseverler hayvanlarını buraya bırakabilecek. Lunaparklar, bütün okulları trafik parkına kavuşturacağız. Çay bahçeleri, hobi bahçeleri, halk çamaşırhaneleri, tip muhtar evi ve taksi durakları, ortak ATM, kapalı pazar yerleri ve spor salonları, taziye merkezleri açacağız. 4-5 yüzme havuzu yapacağız. Muratpaşa’da yüzme bilmeyen kalmayacak."
Uysal, "Her birim ayrı ayrı kazı çalışması yapıyor, bunu nasıl önleyeceksiniz?" sorusuna şu cevabı verdi:
"Bu noktada koordineli bir çalışma yapmayı planlıyoruz. TEDAŞ’la, doğalgaz ve ASAT yetkilileriyle ortak bir toplantı yapmak istiyoruz. Her gelen ayrı ayrı kazı yapmasın diye. 4 Eylül Perşembe günü saat 14.00’de kurumlarımızı toplantıya davet ediyorum."
FAYTONLARA DÜZENLEME
Uysal, "Faytonlara bir düzenleme gelecek mi?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Faytonları tamamen kaldırmak uygun değil. Ama hayvanlara eziyeti önlememiz lazım ve uygun alanlarda kullanmalıyız. Kötü muamele ve tırnak hassasiyetine dikkat etmeden çalıştırılması üzerinde duracağız."
Başkan Uysal, "Muratpaşa nasıl denize ulaşacak?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Falezlerden 7 noktadan denize inmekle ilgili koruma kuruluna müracaatta bulunduk. Öyle kapsamlı bir planlama değil. Doğal yapıyı bozmadan bir plan hazırladık. Doğal SİT alanı olduğu için projelerin onaylanması oldukça katı. 5’i asansörlü 7 noktadan denize ulaşmak için plan yaptık. Belediye olarak başvuru yaptık. Sonucunu bekliyoruz."
Başkan Uysal, ilçede 500 kilometre sokak olduğunu belirterek, sokakların üçte ikisini yenilemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.