Belediye Başkanları Bilişim Tecrübelerini Paylaştı

“Akıllı Şehirler” temalı 8’inci İstanbul Bilişim Kongresi Marmara Belediyeler Birliği ve Türkiye Bilişim Derneği’nin katkısıyla gerçekleştirildi. Kongrede Belediye Başkanları, Görev yaptıkları ilçelerde hizmet alanında kullanılan bilişim teknolojilerini anlattı.
Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşen “Akıllı Şehirler” temalı 8’inci İstanbul Bilişim paneli Prof. Dr. Erdal Balaban moderatörlüğünde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, kamu, özel sektör yönetici ve çalışanların katılımı ile gerçekleşti. Panelde daha yaşanabilir şehirler için Belediyelerin bilişim alanında yaptığı hizmetler, devam eden projeler ve yatırımlar hakkında panele katılan belediye başkanları tarafından detaylı bilgiler verildi.
“İDDİA EDİYORUZ E-DEVLETİN, E- ŞEHRİNİ OLUŞTURDUK”
Panelde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir kullandıkları teknolojinin zaman ve bilgiye ulaşma aşamasında ki önemine değinerek, “Türkiye’nin en gelişmiş web tabanlı bilgi sistemini zamanında oluşturmamış olsaydık ben belediye başkanı sıfatı ile olağanüstü gayretimle elde ettiğim bilgileri, Şehrimle ilgili elde ettiğim bilgileri, 100 yıl belediye başkanı olmuş olsaydım elde edemezdim” dedi.
Kent bilgi sistemini oluştururken titiz davrandıklarını belirten Demir bu şekilde e- Devlet’in e- Şehri’ni oluşturduklarını söyledi. Demir, "Bilgi işlem teknolojisini kullanarak bir yada iki yılda elde edeceğiniz bilgileri, dünyanın en iyi insanlarıyla çalışsanız 100 yılda bu bilgilere ulaşmanız mümkün olmaz. Kent bilgi sistemini oluştururken gelecekle ilgili perspektifimiz neydi? Gelecekle ilgili olabilecek muhtemel talepleri bu sisteme nasıl entegre ederiz? Bununla ilgili çok fazla AR-GE çalışması yaptık en az 2 yıl üzerinde çalıştık üzerinde uzun zaman çalıştığımız bir kent bilgisi oluşturduk” ifadelerini kullandı.
“BİLGİ ÇAĞINA AYAK UYDURMAK ZORUNDAYIZ”
Gelişen teknolojinin insan hayatında getirdiği zorunluluklara değinen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise, “Bilginin depolandığı işlenebildiği, çok hızlı işlem yapan teknolojilerin gelişmesi, hayatımızda artık her şeyin akıllanmasına, her şeyin depolanmasına bilgiyle beraber bilgiye sahip olma ve bunu en iyi şekilde kullanmak olarak da her işlerimizi yapmak gibi gerçekten önemli bir çağa girdiğimizi ve kaçırılmaması gereken bir bilgi çağında olduğumuzu biliyoruz” dedi.
Nüfusun yoğun olduğu yerlerde teknoloji kullanımının daha önemli ve daha başarılı hizmete dönüşeceğini vurgulayan Yazıcı, “Sonuç olarak biz bütün bu teknolojiler varsa bilgi çağına ayak uydurmak zorundayız. Dünyanın evlerimizle beraber, kentlerimizde akıllı olmak zorunda. Vatandaşın sabit ve mobil teknolojik cihazlarıyla ulaşabildiği her alanda bilgi dönüşü sağlayan interaktif bilgi akışı sağlayan, entegre bütünleşik bir yapı üzerine inşa edilmiş paylaşan, katılan, denetleyen uygar bir kent oluşturmak çabasıyla biz bilgi işlem teknolojilerini belediye başkanı olarak, şehrin emanet edildiği kişi olarak bilgi işlem teknolojilerinin sanal alemine de emanet olduğu düşüncesindeyiz ”diye konuştu.
"AKILLI BELEDİYE BİNASIYLA HİZMET DAHA VERİMLİ"
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise yeni yapılan belediye hizmet binalarında kullanılan akıllı teknoloji ile vatandaşların sorunlarına çözüm üretme noktasında daha başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti. Can, "Ümraniye Belediye binası geçtiğimiz sene hizmete aldığımız ve tarafımızdan yapılan, gerçekten projesi itibariyle de bir başka belediye binasını kopya eden deği,l tamamen orijinal bir bina.Bu binamız akıllı bir bina olarak inşa edildi. Dolayısı ile bütün kontroller bir merkezden bilgisayarlarla kontrol edilebiliyor. Gerçekten teknoloji ile donatılmış bir bina ve çatısında güneş enerjisinden yararlandığımız ve bir miktar enerjiyi de güneş enerjisinden elde ettiğimiz ve istifade ettiğimiz bir bina” şeklinde konuştu.

Haberleri