Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından "Hiperaktivite" konulu eğitim verildi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde gerçekleşen eğitime, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Emre Akpınar, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, Pamukkale Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Doç. Dr. Ahmet Büber, psikolojik danışmanlık rehberleri ve rehber öğretmenler katıldı.
Yapılan eğitimde konuşma yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, önemli olacağını düşündükleri bir projeyi başlattıklarını kaydetti. Özcan, “Üniversitemiz, Bilecik Valiliğimiz, Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğümüz daha sonrasında Sağlık Müdürlüğümüz ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi kalabalık bir ekip halinde bir proje yapalım arzu ettik. Sayın dekanımız ve Pamukkale Üniversitemizin Çocuk Psikiyatrisi Bölümü’nden hoca Ahmet Bey arkadaşımız bunca yoğunlukları arasında projeye olan güvenleri ve projenin faydasına olan inançları çerçevesinde hafta sonlarını feda ederek bize geldiler. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Yaklaşık 36 bin civarında öğrencimizin hiperaktivite ve dikkat eksikliği açısından taranması ve onlarla ilgili gerekli süreçlerin tamamlanması projesi. Bu konuyla ilgili teknik ve tıbbi bilgileri de hocalarımız yapacaklar. Konunun kültür olarak, ülke olarak, net olarak bizi ilgilendiren tarafı bu tür sendromları olan çocuklarımızın dışlanmış ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için gerekli donanımları almakta biraz geç kalmış, daha sonra da eğer ilgilenmezlerse suça meyilli bir süreye sürüklenmiş olmaları. Tam bu aşamada orta öğretim aşamasında çocuklarımızı tespit edebilirsek ve onların ailelerini, çevrelerini, öğretmenlerini bilgilendirebilirsek bunları kıurtarma önlemimizin daha çok olması ve huzurlu bir ortam inşa etmeleri. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullarımızı temsilen aramızda bulunan uzman ve rehber hocalarımızı buraya davet etti. Biz de üniversitemizden konuyla ilgili öğretim görevlisi arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Böyle bir ekip oluşturduk. Beklentimiz bunun ülkemize örnek olması. Ülkemizin diğer vilayetlerinde ve bu alanda değil başka alanlarda bu tür taramaların yapılıp ulusal haritalarımızın çıkartılması. Her neyle karşılaşırsak, karşılaşalım ilk önce bir teşhis lazım. Bu teşhis içinde bir birikim lazım” dedi.
Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken de, “Burada bir proje çerçevesi içerisinde bulunuyoruz. İlköğrenimde, orta öğrenimde ve üniversitede sizin destekleriniz olursa böyle bir proje yapmak istiyoruz. Üniversitemizde 15 bin öğrenci varmış yaklaşık, orta öğrenimde 36 bin öğrenci varmış. Biz ilk planda herkese birer test verip, testlerin sonuçlarını hocamızın desteğiyle bilgisayara dökebilirsek oradan muhtemel ilgi alanımıza giren listeyi çıkartacağız. Bu çerçevede rahatsızlığın ne olduğunu çalışma ekiplerine anlatmamız gerekiyor. Biz bilimsel desteği yapmaya razıyız. Burası kompak bir il, o yüzden buradan sonuç alabiliriz. Bununla Milli Eğitim Bakanlığında ilgilenebilir ama bunun sonuçlanmasına da bağlı ve sizlerin gayretlerine bağlı. Bu ücret için yapılacak iş değil, gönlünüz varsa yapabilirsiniz. Ancak gönül işiyle çözülebilir bu. Devletin verdiği 3 kuruş maaşla çözülecek bir şey değil. Eğer o taraftan bakıyorsanız bu bitmez. Ama insanın kendisi ve ailesi için, toplumu için, milleti için yapacağı şeyler olmalı. Buda toplumumuz için yapacağımız şeylerden” diye konuştu.
Konuşmalarda sonra Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde eğitim verdi.