Bilinçli Hamilelik Süreci Ve Doğum İçin Kurs

Bilinçli bir hamilelik, konforlu bir doğum, lohusalık süreci ve bebek bakımı ile ilgili olarak “Memorial Doğuma Hazırlık Kursları” başlıyor.
Toplam 40 hafta süren hamilelik döneminde anne adaylarının bilinçli hamilelik dönemi geçirmeleri için düzenlenen Memorial Doğuma Hazırlık Kursları’nın tüm anne ve baba adaylarına açık olarak ücretsiz gerçekleştirildiğini belirtildi. Memorial Doğuma Hazırlık Kursu’nun Memorial Antalya Hastanesi’nde 18 Ekim Cumartesi günü başlayacağı ifade edilirken, kursun ilk haftasında, katılımcıların kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından gebelik oluşumu, gebelik süresince anne adaylarında meydana gelen fizyolojik değişiklikler, gebelik süresince risk oluşturabilecek durumlar ve yapılması gereken testler hakkında bilgilendirileceği kaydedildi. Kursun ilk haftasında ayrıca gebelik süresince dengeli ve yeterli beslenmenin de beslenme ve diyet uzmanı tarafından anlatılacağı ifade edildi.
Kursun ikinci haftasında kadın hastalıkları ve doğum uzmanının ideal doğum, anestezi doktorunun ise doğum ağrısını azaltıcı yöntemlerini anlatacağı, kursun üçüncü haftasında da gebelik boyunca ortaya çıkabilecek duruş ve yürüyüş bozukluklarını önlemek ve rahat bir doğum süreci geçirmek amacıyla uygulamalı gebelik egzersizleri ile ilgili bilgiler verileceği belirtildi. Anne adaylarına gebelikte ve sonrasında psikolojik değişimler ve sağlıklı ebeveyn çocuk ilişkisinin nasıl olması gerektiği hakkında da bilgiler aktarılacağı kaydedildi.
Kursun son haftasında ise çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanının gebelik sürecinin ardından bebek doğduktan sonraki süreçle ilgili bebeğin beslenmesi, anne sütü ve emzirmenin önemini anlatacağı, ayrıca yeni doğan sağlığında dikkat edilmesi gerekenlerin de ebeveynler ile paylaşılacağı açıkladı. Kursun son haftasında ayrıca gebelik süresince oluşabilecek cilt sorunları ve tedavi yöntemlerinin da aktarılacağı ifade edildi.

Haberleri