Aydın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “Biyokaçakçılık ile Mücadele Projesi” kapsamında düzenlenen “Biyokaçakçılık ile Mücadele Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “Biyokaçakçılık ile Mücadele Projesi” kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Aydın İl Şube Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi koordinasyonunda Aydın’ın sahip olduğu biyolojik kaynakların izinsiz olarak yurt dışına çıkartılmasının ve çeşitli amaçlarla izinsiz kullanılmasının önlenmesi amacıyla Biyokaçakçılık ile Mücadele Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya İlçe Kaymakamları, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, Kuşadası Gümrük Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyeleri, konuyla ilgili Kamu Kurumları, Sivil Toplum Örgütleri ve Muhtarların katılım sağlandı.
Biyokaçakçılık ile Mücadele Çalıştayı ile biyokaçakçılık ile mücadelede yasal ve kurumsal yapıdaki eksiklikler ve bunlara yönelik önerilerin ortaya konulması, Aydın ilinin barındırdığı biyolojik çeşitliliğe dair ayrıntılı bilgilendirme, biyokaçakçılık konusunda yerel halkın farkındalığının artırılması, biyokaçakçılık ile mücadele için ilgili kurumlar arasında eşgüdümün ve işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör ve Bölge Müdürü Rahmi Bayrak’ın açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayda Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Oğuz Türkozan, Prof. Dr. Kurtuluş Olgun ve Doç. Dr. Mesut Kırmacı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hüsniye Kılıçarslan ve Biyolog Burçak Kocuklu tarafından sunumlar yapıldı.
Çalıştay hakkında bilgiler veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın İl Şube Müdürü Nihat Andaç, “Biyokaçakçılıkla mücadele ülkemiz ve özellikle ilimiz için önem arz etmektedir. Aydın ilimiz zengin biyocesitliligi ve barındırdığı turizm potansiyeli ile biyokaçakçılığa uygun bir ortam hazırlamaktadır. Bu konuda diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yerel halkta farkındalık oluşturarak biokaçakçılığa karşı mücadele edilmesini amaçlıyoruz. Bu calistaydan sonra öncelikle yerel ölçekte halkı konu hakkında bilinçlendirme ve kendi kaynaklarına sahip çıkmaları yönünde eğitimler vereceğiz” dedi.