Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, süneye karşı ürettiği faydalı böcekler doğal dengeyi sağlayarak, sadece 2014 yılında ekonomiye 9,2 milyon dolar kazandırdı. Bakanlık tarafından etkin ve başarılı bir şekilde uygulanan biyolojik mücadele çalışmaları sonucunda ürün kalitesi büyük oranda yükseldi. Faydalı böceklerin daha uygun eko sistemde yaşamaları için 2004 yılından itibaren 6 milyon 400 bin fidan dikildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, süneye karşı faydalı böcekler üreterek, çevre ve insan sağlığı için doğaya bıraktı. Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Trakya bölgesindeki ekim alanlarında sıkça görülen ve hububat alanlarına büyük zarar veren süneye karşı doğaya böcek bırakma çalışmaları ilk olarak 2006 yılında başladı. Son 8 yılda toplam 84 milyon 204 bin parazit üretimi yapılarak, doğaya bırakıldı. Faydalı böceklerin doğada rahatça yaşamaları için uygun eko sistem için 2004 yılından itibaren 6 milyon 400 bin fidan dikildi.
Faydalı böceklerin doğaya bırakılmasıyla birlikte doğal denge yeniden sağlanarak yüzde 90 oranında ekonomik zarar önlendi. Orta Anadolu bölgesinde zarar eşeğinin düşürülmesiyle birlikte süne emgi oranları ortalama yüzde 1’e düştü. Böylece kimyasal mücadelenin böcekler yumurtadayken en az etkilendikleri dönemde ve faydalılara yan etkisi en düşük olan yer aletleri ile ilaçlama yapılması sağlandı. Faydalı böcekler için sağlanan yeşil alanlarla birlikte faydalıların etkinliği daha da artarak biyolojik mücadelenin devamlılığı gerçekleştirildi.
Sadece 2014 yılında 2,3 milyon dekar alanda kimyasal mücadele yapılmayarak Türkiye ekonomisine 9,2 milyon dolar kazandırıldı. Kimyasalların miktarının düşmesi doğadaki dengeyi büyük oranda sağladı. Bakanlık tarafından etkin ve başarılı bir şekilde uygulanan biyolojik mücadele çalışmaları sonucunda ürün kalitesi büyük oranda yükseldi. Örneğin biyolojik mücadele öncesi üreticiler tarafından düşük fiyata yemlik olarak satılan buğdayın bu çalışmalar sonucunda satış fiyatı da yükseldi.