Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, sokak hayvanlarına büyük önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda yaptıkları çalışmalarla bölgenin ilk hayvan bakımevinin Taşköprü’de kurulduğunu söyledi.
Başkan Arslan, sokak hayvanlarının yaşam alanlarının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Bu kapsamda Kastamonu’da, Taşköprü Belediyesi olarak ilk defa sokak hayvanlarına yönelik çalışma yapan bir belediyeyiz. Bu bölgede ilk kez kısırlaştırma faaliyetlerinde bulunan ilk belediye olma özelliği taşıyoruz. Çünkü sokaktaki sahipsiz hayvanlarımız, bir anlamda değişik onlara verilerek belki değişik bölgelerde o hayvanların hayatta kalmaların yaşamalarına engel olunuyordu. Biz, göreve geldikten sonra bu konudaki bakış açımız değişti. Farklı bir duyarlılıkla ilçemizde Kastamonu bölgesinde ilk kısırlaştırma faaliyetlerini başlattık. İlk kısırlaştırma çalışmamız mobil şeklinde oldu. Ama bunun bir çözüm olmadığını gördük. Hem de bunun finansman açısından daha külfetli olduğunu gördük. Bunun sonucunda Kastamonu’da hayvan barınağını ilk yapan belediye olduk. Belki şuanda eksikliklerimiz var, belki de farklı yorumlayanlar olabilir ama bizim son haliyle sokak hayvanlarına barınak gibi bir sorunumuz kalmamıştır. Bu konudaki bütün ihtiyaçlar giderilmiştir ve bunlar yakın takibimdedir benim. Hayvan barınağında görevli bir tane veteriner arkadaşımız bulunuyor. Bu veteriner arkadaşımız, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması veya beslenmesi noktasında bütün çalışmaları eksiksiz yerine getirmektedir. Bu konuda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Sokak hayvanları bizim için hassas olan ve önem verdiğimiz konuların başında geliyor” dedi.
2014 yılının son aylarına girdiklerini hatırlatan Başkan Arslan, şunları kaydetti: “Mart ayında Mahalli İdareler Seçimlerinde tekrar göreve geldikten sonra Taşköprü ilçemizde 2013 yılından kalan projelerimizin tamamlanması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerin içerisinde önemli olarak gördüğümüz dere ıslah çalışmalarını yakın takibe aldık. Üniversitemizin hemen girişinde yıllar önce yapılmış dar bir köprümüz bulunuyordu. Bu köprümüzdeki yürütülen çalışmalarla 14 metre genişliğinde bir köprüye kavuşturduk. Şu anda ilçemizde dere ıslah çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Ayrıca bu yıl, kültür etkinlikleri kapsamında Pompeipolis Kültür etkinliklerinde büyük bir başarı elde ettik. Bu kültür etkinliklerimizde 100’den fazla çocuğumuzun sünnet edilmesini sağladık. Bunun dışında Tarım fuarımızda büyük bir ilgi gördü. Bu etkinliklerimizle halkımın sosyal alanda faaliyetlerini bir nevide olsa gidermeye çalıştık”