Burdur Valisi Hasan Kürklü, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında vatandaşlar ve öğrenciler arasında yapılan "Burdur Kent İmajının Yerel Halk ile Üniversite Arasındaki Karşılaştırma ve İnceleme" anket çalışmasının sonuçlarını değerlendirdi.
Burdurluların, şehirde yaşamaktan memnun olduğunun belirlendiği ankette, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencilerinin ulaşım, barınma ve alışveriş konusunda sorun yaşadıklarını belirten Vali Hasan Kürklü, "Üniversitemizin ‘Burdur Kent İmajının Yerel Halk ile Üniversite Arasındaki Karşılaştırma ve İnceleme’ isimli bir anket çalışması oldu. Ankette çok ilginç sonuçlar var. Burdur’da yaşamaktan genel olarak yerel halk memnun, AVM’ler hakkında Burdurlu tüketici olumlu görüş bildirmiş ve büyük bir AVM özlemi içinde olduğu ortaya çıkıyor" dedi.
36 YAŞ ÜZERİNDEKİLER KENTTE YAŞAMAKTAN MEMNUN
Anket sonuçlarına göre Burdur’da yaşamaktan en memnun yaş aralığının 36 ve üzeri olduğunun belirlendiği söyleyen Vali Kürklü, "Gelir düzeyi bakımından kentte yaşamaktan mutlu olanların 2 bin-3 bin TL arasındaki gelire sahip olanları olduğu ortaya çıkmış. Bu bilgilerle de Burdur’un orta gelir düzeyinde aile yaşantısı süren kişilere hitap ettiği sonucu ortaya çıkıyor" diye konuştu.
ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDE DEZAVANTAJLAR
Öğrencilerin Burdur’la ilgili bir takım ufak tespitleri olduğunu söyleyen Vali Kürklü, "Mesela öğrenciler açısından Burdur’un en avantajlı özellikleri, küçük, sakin ve güvenli bir şehir olması ön plana çıkıyor. Öğrencilerin gözünde Burdur’un dezavantajları, eğlence merkezi ve sosyal aktivite imkanının olmaması, alışveriş imkanının sınırlı olması, kentin gelişmemiş olması, kiralık ev bulmanın zorluğu ve kiraların çok yüksek olması, kampüsün şehir merkezinin dışında olması, yine kampüse ulaşımın pahalı ve zor olması, kampüs içindeki öğrencilerin ders dışında vakit geçirebileceği mekanların olmaması şeklinde sıralanmış" ifadelerini kullandı.
"BİZ MİSAFİRİ SEVERİZ"
Anket sonuçlarını değerlendiren Vali Kürklü, Burdurluların evlerini daha uygun fiyatlarda kiraya vermelerini, esnafın ise öğrencileri alışverişe yöneltmek için belirli indirim yapmalarını önerdi. Vali Kürklü, şunları kaydetti:
"Bizim ne yapıp, ne edip, öğrenciyi kazanmamız lazımdır. Öğrenciye güler yüz ve ilgi göstermemiz lazımdır. Üniversitelileri kendi evladımız gibi görmemiz lazım. Hepimizin evlatları başka şehirlere gittiği zaman biz nasıl onları merak ediyorsak, onların anne babaları da merak ediyor. Onları kendi evlerinde gibi hissettirmemiz lazımdır. Burada misafir olduğunu hissettirmemiz lazımdır. Türk milleti misafirperverdir. Biz misafirimizi severiz. Öğrencilerimizi de bir misafir olarak görmemiz lazımdır. Gençler, bir güler yüz, bir ilgi, özel olduklarını hissetmek istiyorlar. Çok zor bir şey değildir."
"YOL HARİTASI ÇİZMEMİZİ SAĞLAYACAK VERİLER"
Anket çalışmasını değerlendiren MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ise MAKÜ’den iki akademisyeninin farklı konularda yapmış olduğu anketleri birleştirip, Vali Kürklü’ye sunduklarını belirterek, "Bu şekilde özetlenen bir sonuç ortaya çıktı. Tespit ve teşhis yapamadan düzeltmeye ya da tedaviye gidemezsiniz. Bize bir nevi yol gösterecek, yol haritası çizmemizi sağlayacak veriler. Emeği geçen öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cem Ergun ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Pazarlama Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Köksel, anket hakkında detaylı bilgi verdi.