Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş her kesimden 10 bin 800 kişi ile görüşme yaptırarak, “Nasıl bir Bursa istiyorsunuz?” sorusunu yöneltmiş. Yanıtlar incelenmiş, Bursa’nın ihtiyaçları tespit edilip bir plan oluşturulmuş, uygulamaya geçilmiş. Bundan sonrasını Alinur Aktaş anlatıyor:
ESKİ ŞEHRİN RESTORASYONU
“Sanayi birinci sırada ama turizm ikide kalmış. Bursalılar fütursuzca sanayileşme istemiyor.
Daha yeşil Bursa özlemi vardı. Bunun için çalışmalar yapıldı, yapılıyor.
Turizme ağırlık verildi. Bu nedenle de öncelikle eski şehir yani tarihi şehir restore edildi. Büyük bir kısmı tamamlandı. Bir anlamda tarih, gün yüzüne çıkıyor.
Tarihi kapatan, kent silüetini bozan metruk binalar yıkıldı, yıkılıyor.
Turizm ana başlığı altında hedef tarih, kültür, inanç, doğa, spor, termal, sağlık ve gastronomi pazarlamak. Bunun için de turizm başkanlığı kurduk. Fuarlara katılıyoruz. Güney Kore, Japonya, Malezya hedef pazarlar.
Uludağ’ı kış turizmiyle sınırlamayıp 12 ay turizm bölgesi haline getirme hedefimiz var.
‘GENÇLERE ÖZEL İLGİ’
Gençler için konserler yapıyoruz, full çekiyor.
Sadece bu değil, gençlere ‘Ne yapalım sizler için?’ diye soruyoruz. Özel gençlik indirimleri getirdik. Kurslarda, marketlerde, bakkallarda özel indirimleri var.
Bursa aynı zamanda bir sanayi şehri. Sanayinin ihtiyacı olan ara elemanların yetiştirilmesi için meslek liselerinin belirli bölümlerinde burs vermeye başlıyoruz.
Kırtasiye destek çeklerimiz var.
Sosyal yardım için ise Kart 16 çıkarttık. İhtiyaç sahipleri bu kartlarla alkol ve sigara hariç tüm alışverişlerini yapabiliyorlar.
Ulaşımda beş büyük şehirde en ucuz Bursa. Belediye sübvanse ediyor.
‘ÇAYELİ’NDE MİTİNG YAPARAK BU İŞLER OLMAZ’
Devlet belediyelere para gönderiyor. İstanbul ikinci sırada, Bursa 18. sırada. Ama ben ağlamıyorum, kaynak üretmeye ve kaynakları verimli kullanmaya çalışıyorum.
Belediye sinekten yağ çıkarıyor.
Sadece 3-4 saat uyurum, senede 3-4 gün tatile giderim.
Yani belediye başkanlığı Çayeli’nde miting yaparak olmuyor.”