Bursa'da gençlere altın öğütler

ULİT tarafından düzenlenen 11. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi son gününün ilk oturumu, Doç. Dr. Aydem Çiftçioğlu’nun , moderatörlüğünde Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile başladı.



“SEVDİĞİNİZ İŞİ, SEVDİĞİNİZ İNSANLARLA BİRLİKTE YAPIN”

Hayatta en önemli şeyin zaman yönetimi olduğunu söyleyen Sadettin Saran, kendisinin yakaladığı başarıyı da zaman yönetimini çok iyi yapmasına bağladı. Başarılı olmak isteyen gençlere de sevdikleri işi yapmalarını tavsiye eden Saran, “Başarılı olmak için tavsiyelerimden bir tanesi; bir kere sevdiğiniz işi yapacaksınız. Sevdiğiniz işi, sevdiğiniz insanlarla yaparsanız çok daha şanslısınız demektir. O da her zaman olmuyor. Ben mühendislik okudum. Bana bazı anlamlarda faydası oldu ancak çok sevdiğim bir meslek değildi. Hayatta en önemli şey zaman yönetimidir. Ben bu kadar başarılı olduysam en önemli sebeplerinden birisi de zaman yönetimini iyi yapmamdandır. İşe eleman alırken bizim İK yöneticilerine söylediğim şey; kendini geliştiren, farklı işler yapabilen, kendine ve topluma faydalı işler yapan insanlara öncelik tanıyın diyorum. Ben bugün belki Türkiye’nin en zengin işadamları arasında ilk 100’de değilim, 200’de de değilim. Hatta belki 300’de de değilim. Ancak yapılan araştırmaya göre en hayırsever işadamları arasında 20. sıradayım. Benim için bu büyük bir gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

“GİRİŞİMCİLİK, FIRSATLARI GÖREBİLMEKTİR”



ULİT tarafından düzenlenen 11. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi günün ikinci oturumunda konuşan Vatan Bilgisayar CEO’su Hasan Vatan, Türkiye’nin ilk bilgisayar mağazasını açtıklarını belirtti. ” O günün şartları gereği çok kısıtlı imkanlarla açılan birkaç bilgisayar bulunan bu mağazayla başlayan serüvenimiz bugün 100’ü aşkın mağazasıyla Türkiye’nin 52 ilinde hizmet vermektedir” dedi.
“Girişimcilik demek fırsatları görebilmektir” diyen Vatan, “Ben bu zamana kadar başıma gelen bütün olumsuzlukları, engelleri bir sıçrama fırsatı olarak gördüm. Başarının sırrı da burda yatıyor, olabilecek her türlü zorluğa dik durmalı ve asla pes etmemelisiniz” dedi.

TERÖR HAVACILIK SEKTÖRÜNÜ ETKİLEMEDİ”

ULİT tarafından düzenlenen 11. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi etkinliğinin son oturumunda konuşan Borejet CEO’su Fatih Dünyada şu anda en hızlı büyüyen sektörün havacılık sektörü olduğunu belirterek, “Bu büyümenin devam edeceğini öngörüyorum. Terör olaylarının şu an için çok ciddi bir etkisinin olmadığını ifade edebilirim. BoraJet Türkiye’nin ilk bölgesel havayolu. Önümüzdeki günlerde yeni hatlar açmayı düşünüyoruz. Şu anda Adana-Diyarbakır, Adana-Erbil, Adana-Beyrut uçuşlarımız var. Tokat-İstanbul, Siirt-İstanbul uçuşlarımız var. İlk defa Türkiye’den direkt İbiza’ya uçuşlarımız başladı. Önümüzdeki günlerde bu hatlar artarak devam edecek. Bununla birlikte yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yeni uçaklar almayı düşünüyoruz. Hızlı bir şekilde büyüyoruz. Dünyanın en gelişmiş yeni nesil uçaklarını filomuza katıyoruz. Dünyanın ilk 60-65 havayolunun kullandığı bölgesel jetler hızlı bir şekilde Borajet ailesine katılıyor. Yeni uçaklarımız gelmeye devam edecek” diye konuştu.

Bursa ile ilgili çalışmalarının da olduğunu söyleyen Fatih Akol, , “ Kısmet olursa Bursa’dan yeni uçuşlar, yeni hatlar koymaya başlayacağız. Yaz sonu itibariyle Adana seferleri başlayacak. Onun dışında uluslararası uçuşlar da koymayı planlıyoruz. Çünkü Bursa bunu hak ediyor. Ancak havaalanından şehir dışında olması dezavantaj. Yenişehir Havaalanı yakınlarında çok ciddi bir yapı yok. Bunun yanında Bursa’dan da Balkanlar’a yönelik uçuşlar başlayacak. Tam olarak tarih vermek mümkün değil, lakin yaz sonu itibariyle seferlere başlayacağız” dedi. 

Bursa Haberleri