Bursalı gazeteciler 'Umut Nöbeti'nde

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi üyeleri Can Dündar ve Erdem Gül için Silivri Cezaevi önünde 'Umut Nöbeti' tuttu. CHP Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal'ın hazır bulunduğu nöbet sırasında konuşan ÇGD Şube Başkanı Aykut Güngör, "Tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül değil, halkın haber alma hakkıdır.Tutuklanan Basın özgürlüğüdür, gazeteciliktir. Sadece mesleğimizin üzerindeki değil ülkemiz üzerindeki kara bulutların da bir an önce dağılmasını diliyoruz. Aydınlık bir Türkiye'ye uyanmak en büyük arzumuz. Demokrasilerde ifade özgürlüğü en temel hak ve biz gazeteciler de bu hakkı baskısız, sansüre uğramadan kullanmak istiyoruz. Çünkü biz görevimizi herhangi bir kişisel amaçla değil toplum adına yapıyoruz" diye konuştu.

"Umut Nöbeti" sürerken, CHP Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal'ın ziyaret ettiği Can Dündar ve Erdem Gül, dışarıda nöbet tutan meslektaşlarına ayrı ayrı not gönderdi. Can Dündar notunda "Bursalı meslektaşlarımız, Silivri'ye hoş geldiniz. Bizim sarayımız da burası ama mesleğimizin mecburi durağı: yazarlar akademisi… Ne mutlu ki kaçak sarayın paralı nöbetçilerine inat, bizim gönüllü umut nöbetçilerimiz var. Hem bizi hem ülkemizi hürriyete kavuşturan bu dayanışma için hepinize teşekkürlerimizi yolluyorum" dedi.

Erdem Gül de gönderdiği notunda şu görüşlere yer verdi:

"Nöbetteki gazeteci arkadaşlar, içeride ya da dışarıda fark etmez. Asıl olan gazeteciliği yapabilmemiz. Şu anda biz fiziki olarak duvarların arkasına atılmış durumdayız. Ancak ülkede görünmeyen duvarlarla gazeteciliği tutuklamak istiyorlar. Bu nedenle biz içeridekiler, sizler dışarıdakiler hep birlikte o duvarları acilen yıkmak zorundayız. Herkese sevgi ve selam."  

Bursa Haberleri