Caferbey Mahallesi Gelişiyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Caferbey mahallisinde imarda yer alan yolların açılması ile mahalle çehresinin değişmesiuyle birlikte sosyal ve ekonomik gelişmişliğine de katkı sağlayacağını söyledi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada, Caferbey mahallesinin prestijli bir mahalle olacağını ifade ederek, geniş ve güvenli yolları, aydınlatma düzeni, cep otoparkları ve kaldırımları ile şimdiden modern yapılaşmanın habercisi durumunda olduğunu kaydetti. Cafabey mahallesinde toplam 2 bin 300 metre uzunluğunda yolun açıldığını, bu yolların 16 metre genişliğinde olduğunu dile getiren Büyükkılıç, 5 bin bin ton asfalt kullanıldığını söyledi. 10 bin ton alt yapı ve mıcır malzemesi kullanarak yolun tüm alt yapısının tamamlandığını ifade eden Kocasinan Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Caferbey mahallesi Kayserimizin en eski semtlerinden biridir. Adeta Kayseri tarihini yaşamıştır. Herkesin mutlaka anısı olan ve geçmişte hatıraları bulunan bir mahalledir. Ancak mahalle imar durulmandan dolayı virane durumlunda idi. 2000’li yıllarda başlatılan çalışma ile imarda bütünlük sağlandı. Önce mülk sahipleriyle yapılan görüşmelerle tapular yenilendi., Parseller oluşturuldu. Belediye olarak bizde üzerimize düşen yolları açtık. Asfaltladık. Bugün de yol çizgilerini çiziyoruz. Şimdi gelişme için mülk sahipleri müteahhitlerle görüşerek burada modern yapıların yapılanmasına imkan sağlayacaklardır“ dedi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, gerçekleştirilen çalışmalar ile Caferbey şehrin merkezinde prestijli bir mahalle olacağını sözlerine ekledi.

Haberleri