Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son 3,5 yılda kullanılabilir kapalı alan miktarını 2 mislinden fazla arttırdı. Terzioğlu yerleşkesi, gece-gündüz yaşayan mini kent görünümüne büründü.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla hem Çanakkale’nin kalkınmasına katkıda bulundu, hem de kendisi ayrı bir kent kadar büyüdü. Öğrenci sayısı 2014’de 44 bini bulan Üniversite’nin Terzioğlu yerleşkesi ise her gün 20 binden fazla insanı ağırlıyor. Bankadan kargoya, marketten kafeye her türlü ihtiyacın karşılanabildiği yerleşkede yurtlar, laboratuvarlar ve kütüphane ise 7 gün 24 saat açık. ÇOMÜ kütüphanesine, geceleri de çok sayıda ziyaretçi geliyor. Sınav dönemlerinde gece 03:00’da dahi yer bulunamayan kütüphanenin gece servislerinde de yer bulabilmek oldukça zor.
Bir yandan kampüs içerisinde bina yapımı sürerken, kampüsün bulunduğu Terzioğlu Tepesi de yeşeriyor. Pek çok olumsuz örneğin aksine kıraç bir tepe üzerine kurulan Üniversite büyüdükçe tepe de yeşillendi ve bugün on binlerce ağaç ile bir orman görünümüne kavuştu. Boğaz manzaralı olan üniversite, orman içine gömülmüş bir eğitim kurumuna çevrildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi son 3,5 yılda kullanılabilir kapalı alan miktarını ise 2 mislinden fazla arttırdı. Bu çalışmalar esnasında, depreme dayanıksız olan binalar da yıkıldı.