Davutoğlu’ndan Taşkent’e İş Sahası İstedi

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başbakan adayı olarak açıklanan Ahmet Davutoğlu’nun Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan akrabası, Taşkent’te göçün önlenmesi için iş sahaları açılmasını istedi.
Davutoğlu’nun 30 Mart seçim çalışmaları için geldiği Manavgat’ta iş yerinde ziyaret ettiği akrabası Mustafa Gayretli, Ahmet Davutoğlu ile ilgili anılarını ve duygularını aktardı. Davutoğlu’nun akrabası olduğunu belirten Gayretli, Davutoğlu’nun bir gün büyük bir devlet adamı olacağının küçük yaşlardayken belli olduğunu söyledi.
"ÖĞRENCİLERİ OKUTTU"
Ahmet Davutoğlu’nun babası Mehmet Davutoğlu’nun öncülüğünde kurulan Taşkentliler Vakfı’na başkanlık yaptığını belirten Mustafa Gayretli "Mehmet Davutoğlu’nun başkanlığını yaptığı Taşkentliler Vakfı, çevre ilçe ve köylerden gelen Taşkent İmam Hatip Lisesi öğrencilerini okuttu. 28 Şubat’ın ardından birçok imam hatip kapatılırken Mehmet Davutoğlu ve Taşkent Vakfı sayesinde Taşkent İmam Hatip Lisesi kapanmaktan kurtuldu" dedi.
1996 yılında Davutoğlu ile bir anısını anlatan Gayretli, şunları söyledi:
"1996 yılında Ahmet Davutoğlu Taşkent’e gelmişti. O zaman hakim ve savcı arkadaşlarımız vardı. Onlar da, ‘Bizi Ahmet Davutoğlu bir görüşsek, tanıştırsan’ demişlerdi. Ahmet Bey o zaman Refahyol hükümetinde Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül’den telefon beklediğini, Taşkent’te cep telefonu çekmediği için ev telefonuyla görüşme yaptıktan sonra buluşabileceğimizi söylemişti. Görüşmede Gül kendisinin bir konuda görüşüne başvurmuştu. Daha sonra aramıza katılmış 25-30 kişilik grupla sohbet etmiştik. O zamanlar siyasette geleceği olduğu belliydi" şeklinde konuştu.
"DÖRT YAŞINDA ANNESİNİ KAYBETTİ"
Ahmet Davutoğlu’nun 4 yaşındayken annesi Memnune Davutoğlu’nun hayata veda ettiğini kaydeden Mustafa Gayretli, "Ahmet Bey küçük yaşta öksüz kaldı. Taşkent’te nakliyecilik ve kunduracılık yapan babasıyla birlikte annesinin ölümünün ardından İstanbul’a gittiler. İstanbul’da Erkek Lisesi’nde okudu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini bitirdi" dedi.
"ÇOK SEVİNDİK"
Ahmet Davutoğlu isminin açıklanması ile evde ailecek çok sevindiklerini belirten Mustafa Gayretli, "O an çok sevindik, çok gururlandık. Taşkentimiz, Konyamız için bir gurur kaynağı oldu. İnşallah memleketimize milletimize hayırlı olur" ifadelerini kullandı.
Ahmet Davutoğlu’nun Taşkent’e çok önem verdiğini ve birçok yatırım yapıldığını da dile getiren Gayretli, "Artık başbakan olarak Taşkentimize daha çok önem vereceğini düşünüyoruz. Şu an göçten dolayı Taşkent’te de genç nüfus kalmıyor. Başbakanımızdan Taşkent’te iş sahası açmasını istiyoruz. Gençlerimize iş imkanları sağlanabilir. Örneğin bir fabrika kurulsa gençlerimiz iş imkanı bulur ve göçün önüne geçilebilir" diye konuştu.

Haberleri