AK Parti Manisa Kadın Kolları yönetim kurulu üyesi Şükriye Burak, Manisa’da sıkıntılarla boğuşan üreticiye yeni üretim alanı oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.
AK Parti Manisa Kadın Kolları yönetim kurulu üyesi ve Ziraat Mühendisi Şükriye Burak, mesleği gereği çitçilerin sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda çiftçilere tavsiyelerde bulunan Burak, Manisa’nın coğrafi konumuna ve iklimsel özelliklerine dikkat çekti. Şükriye Burak, "Tıbbi ve aromatik bitkiler, hastalıkları önlemek, sağlığı sürdürmek veya hastalıkları iyileştirmek için ilaç olarak kullanılan bitkilerdir. Tıbbi bitkiler, beslenme, kozmetik, vücut bakımı gibi alanlarda yer alırken, aromatik bitkiler ise, güzel koku ve tat vermeleri için kullanılmaktadır. Aromatik bitkilerin gıda, kozmetik ve parfümeri sektöründe de geniş kullanım alanı bulunmaktadır. Tıbbi ve aromatik bitkilerin asırlardan beri gıda, çeşni, ilaç ve şifa amacıyla kullanıldığı zaten bilinen bir gerçektir. Bu nedenle kimyon, haşhaş, anason gibi bazı bitkilerin tarımı tarih öncesi devirlerden beri devam etmektedir. Günümüzde de birçok bitki tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır" dedi.
AK Parti Manisa Kadın Kolları yönetim kurulu üyesi Şükriye Burak, konuşmalarında sözlerini şöyle sürdürdü: "Manisa bir tarım şehridir. Bu verimli topraklarımızda Manisalı hemşehrilerim bu desteklerden neden faydalanıp yararlanmasın. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu bünyesinde olan bu destekler depo binaları ve makine garajlarının inşasından, bahçe ve tarla ekipmanlarının satın alınmasına, sulama sistemlerinden, tıbbi ve aromatik özelliği olan bitkilerin depolanması, havalandırılması, kurutulması, işlenmesi ve pazarlanması için tesis inşasının ve ekipmanlarının satın alınmasına kadar ciddi destekler var. Çiftçilerimiz yapacak oldukları yatırımlarda yüzde 50 geri ödemesiz hibe almalarının yanı sıra KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi, gümrük vergisi gibi vergilerden de muaf olmaları söz konusudur. Çiftçilerimiz boş tarlalarında tarla bitkisi olarak tıbbi aromatik bitkileri rahatlıkla yetiştirebileceği gibi aynı anda birden fazla ürün yetiştirip fiyat istikrarsızlıklarına karşı kazançlarını dengeleyebilirler. Destek kapsamında olan tıbbi ve aromatik bitkiler ise 71 çeşit."