Çalışanlar, sosyal medya paylaşımları sebebiyle işten kovulma tehlikesi yaşayabilir mi? Sosyal medya paylaşımları işveren için haklı fesih sebebine dönüşebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...
Sosyal medya kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gün geçtikçe yaygınlaşıyor. İnsanlar sosyal medyada her şeylerini paylaştıkları gibi, işleri ya da iş yerleri ile alakalı da paylaşımlar yapabiliyor. Peki bu paylaşımlar çalışanların başına dert açabilir mi?
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İŞTEN KOVULMAYA SEBEP OLUR MU?
Yargıtay'ın pek çok emsal kararına göre, sosyal medya paylaşımları çalışanlar açısında tehlikeli olabilir. İşveren, sosyal medya paylaşımları sebebiyle çalışanlarının iş sözleşmelerini feshederek tazminatsız olarak işten çıkarabilir.
Özellikle iş yerinin itibarını zedeleyen, iş arkadaşlarını rahatsız eden ya da onlara sataşma içeren ya da taciz boyutundaki paylaşımlar sebebiyle çalışanlar işlerini kaybedebilir.
YARGITAY KARARLARI NE DİYOR?
Yargıtay'ın kararlarına baktığımızda, Çalıştığı işyeri hakkında işyerinin ünvanınıkullanaraknahoş paylaşımlarda bulunan, iş arkadaşlarınayaptığı şakaları kaydedip sosyal medyada paylaşan, çalıştığı şirket için boykot çağrısı yapan, şirket ile ilgili izinsiz paylaşımlarda bulunan, yine iş yerinin ünvanını kullanarak üçüncü kişileri tehdit eden, iş arkadaşlarına onları taciz edecek boyutta mesajlar atan kişilerin bu davranışları fesih nedeni sayılmıştır.