Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ve Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde düzenlenen Girişim Kampusü, gençlerle iş dünyası arasında köprü oldu. Bir buçuk milyonda tıkanan girişimci sayısını artırmak için üç yıl önce harekete geçen LİYAKAT, Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde düzenlenen Girişim Kampusü, gençler ile iş dünyası arasında köprü oluyor. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Girişim Kampusü’ne Bornova Belediyesi de proje ortağı olarak katıldı. Toplantıda konuşan LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, ekonomiyi canlandıracak girişimcilerin yaratıcı fikirlerini desteklemek için yola çıktıklarını söyledi. Hedeflerinin o fikirlerin hayata geçmesini sağlamak olduğunu açıklayan Eskinazi, konuşmasına şöyle devam etti; “İşsizliğin de yoksulluğun da tek ilacı girişimcilik” dedi. Girişimciliğin tabana yayılmasıyla ekonomik kalkınmanın hızlanacağını ifade eden Eskinazi, şöyle konuştu: “Ege’nin kalbi İzmir, işsizliğin yoğun olduğu iller arasında 6. sırada yer alıyor. Böyle bir sıralamada İzmir’in hiç yer almadığını düşünün. Yani işsizliğin olmadığını düşünün, bu ne demek biliyor musunuz? Bu mutluluk demek, huzur demek. Çocuklarımız gülüyor demek. Böyle bir tablo için girişimcilik, refahın anahtarı demektir. Bu refahtan pay almak istiyorsanız, sizi kampusümüze bekliyoruz.”
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise proje ortağı oldukları için mutlu olduklarını dile getirirken, İş-Kur ile yürütülen çalışmada 8 ayda bin 311 kişiye iş imkanı sağladıklarını ifade ederek “Bu açıdan sanayicilerimizin her zaman yanımızda olduğu için seviniyoruz. Birlikteliğimiz devam edecek. Ancak unutmamak gerekir ki bütün projelerin olmazsa olmazı katılımcılık. Bu yüzden girişimci adaylarımızı, fikir sahibi olanları Girişim Kampusü’ne bekliyoruz” dedi.
GİRİŞİMCİLİK KAMPUSÜNE BAŞVURULAR ŞUBATTA
3’üncü Girişim Kampusü’ne bu yıl son başvuru tarihi 28 Şubat olarak belirlendi. Girişim yerleşkesinde diğerlerinden farklı olarak 3 kategoride değerlendirme yapılacak. Genç Girişimci kategorisinde 18-35 yaş arasındaki genç girişimcilerin projeleri, İkinci Bahar kategorisinde ise deneyimlerini kendi iş fikirlerinin gerçekleştirilmesi için kullanmak isteyen 36 yaş ve üzerindeki girişimcilerin projeleri değerlendirilecek. Ayrıca, Sosyal Girişimci kategorisinde toplumsal fayda oluşturmayı hedefleyen girişimcilerin projeleri değerlendirmeye alınacak. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak oluşturulacak Proje Pazarı’nda tüm adaylar projelerini sergileyebilecek.