Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılında hastanelerde 95 binin üzerinde yatak ihtiyacı söz konusu olacak, Sağlık Bakanlığı’nın bu ihtiyaca yönelik programında, 12 fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile 8 ruh ve sinir hastalıkları hastanesinin dahil olduğu, toplam 30 bin yatak kapasitesine sahip 40 sağlık kampüsü yapılması yer alıyor.
Tamamı digital cihazlarla donatılacak hastanelerin tamamlanması 5 ila 8 yıl içinde planlanan sağlık kampüsleri için yapılacak yatırım ise 14 milyar doların üzerinde. Sağlık kampüsleri için ayrılan bu miktar Sağlık Bakanlığının alt yapı yatırımlarına ayırdığı bütçenin sadece bir kısmı. 2024 yılında altyapı gereksinimlerine ayrılacak miktarın 63 milyar doları geçeceği düşünülüyor.. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de modern ve etkin bir sağlık hizmeti altyapısı oluşturmak için Kamu Özel Ortaklığı Projesini hayata geçirmişti. Kamu Özel Ortaklığı Yasasına göre devlet, özel sektör tarafından yapılan ve işletilen şehir hastanelerini 25 seneliğine kiralaması öngörülüyor.
Sağlık Bakanlığı ile HIMSS Avrupa işbirliğinde yürütülen dijital hastane çalışmaları kapsamında HIMSS Türkiye Konferanslarının ikincisi 20-21 Mart 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek.
Konferansların ilki "Dijital hastaneye geçiş" temasıyla 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul’da yapılmıştı.Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, düzenlenecek fuar ve konferans hakkında organizasyonun sağlık bilişiminde dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen kamu sektörü ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek olması mutluluk verici olduğunu dile getirdiler.
Konferansın ana temaları ise şu başlıklarda gerçekleşecek;
- Günümüz Kamu Özel Ortaklığı Projeleri için En İyi Bilgi Teknolojileri Sunumu
- Sağlık Bilişimi ve Mobil Sağlık: Teknoloji Hasta Bakımını Nasıl Değiştiriyor?
- Tıbbi Hatalardan Kaçınmak için Doğru BT Çözümü Seçmek
- Bilgi Güvenliğine Karşı Hasta Güvenliği: Seçim Yapılmalı mı?
- Ortak Dil Oluşturmak: Birlikte İşlerlikte Standartların Rolü