Dr. Cem Yılmaz’dan Meme Kanserine Yeni Bir Umut

Meme kanseri hastaları için yeni bir umut olan titanyum yama uygulaması meme kanseri tedavisinde başarıyı arttırıyor.
Almanya’da yaygın olarak uygulanan ve Türkiye’deki hastalarda da uygulanmaya başlanan titanyum yama uygulaması meme kanseri cerrahisinde başarıyı arttırarak hastalara yeni bir umut oluyor.
Meme kanseri olan ve yüksek meme kanseri riski taşıyan olgularda, halk arasında ’Angelina Jolie’ ameliyatı olarak bilinen meme içi boşaltma ameliyatında titanyum yama uygulaması estetik sonucu arttırırken, meme kanserli olgularda daha geniş sahanın temizlenmesine olanak sağlıyor. İtalya ve Almanya merkezli, Avrupa Senoloji (Meme Hastalıkları) Akademisi öğretim üyesi Op. Dr. Cem Yılmaz, Almanya’daki EAoS tesislerinde yaygın kullanıma sundukları “titanyum yama” uygulamasının artık Türkiye’deki hastalarda da uygulanmaya başladığını belirtti.
Titanyum yama kullanılarak yapılan ameliyatları 5 yıldır Almanya’da uyguladıklarını belirten Dr. Cem Yılmaz, yamanın Türkiye’de onay almasının ardından, Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Abdullah Etöz ile birlikte 13 hastada uyguladıklarını ve elde edilen sonuçların son derece başarılı olduğunu ifade etti. Merkezi, İtalya ve Almanya’da bulunan Avrupa Meme Bilimi Akademisi Öğretim Üyesi Op. Dr. Cem Yılmaz, son 5 yılda Almanya’da 500’den fazla hastada başarıyla uyguladıklarını belirttiği titanyum yama tekniğinin, hastanın memesinin alınması gereken olgularda yeniden meme yapma konusunda çok ciddi kolaylıklar sağladığını belirtti.
Meme Kanseri olan veya risk taşıyan kadınların bu tekniği güvenle başvurabileceğini belirten Dr. Cem Yılmaz ve Dr. Abdullah Etöz, yeniden meme yapılması talebi bulunan kadınlara da uygulama ile ilgili şu uyarılarda bulundular: “Yeniden meme oluşturulması ameliyatında yanlış teknik uygulamalar hastanın gelecek tedavisini de riske atabilmekte. Örneğin; silikon implantların meme koruyucu cerrahi tekniklerle birlikte kullanılması son derece yanlıştır. Ayrıca; ışın tedavisi alması muhtemel hastalarda silikon implantların, ışın etkisiyle vücut tarafından reddedilmesi ihtimalinin yüzde 53 olduğunu ve silikon implantların mutlaka kas altına yerleştirilmesi gerekir.”
Titanyum yama tekniğiyle tedavi edilen hastalardan iki tanesinin bu teknik sayesinde ışın tedavisi olmaktan kurtuldukları ve erken teşhis olduğu için de sadece ağızdan bir hap tedavisiyle tedavi edildiklerini belirten Yılmaz, onkoplastik cerrahi teknikler içinde titanyum yama uygulamasının geliştirilmesiyle ameliyat sürelerinin de yüzde 25 daha kısaldığını da ekledi.

Haberleri