Kahire'deki Ateşkes ve Esir Takası Müzakereleri Tamamlandı

ABD, Katar, ve Mısır'ın ev sahipliğinde, İsrail'in iç ve dış istihbarat direktörleri ile Hamas temsilcileri arasında gerçekleştirilen müzakerelerin ardından ateşkes ve esir takası konularındaki görüşmeler tamamlandı.İsrail'in dış istihbarat teşkilatı Mossad ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'ten oluşan İsrail heyeti, Katar, Mısır ve ABD'nin istihbarat direktörleri ile Hamas yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, taraflar arasındaki diyalogun önemli bir aşamasını oluşturdu.

Kahire'den İsrail Heyeti Döndü

İsrail devlet televizyonu KAN'ın bildirdiğine göre müzakerelerin ardından İsrailli heyet, Mısır'ın başkenti Kahire'den döndü. Ancak Hamas'ın Gazze'ye yönelik saldırıları sonlandırma konusundaki ısrarında herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sonlandırma talebinde bir değişiklik olmadığı vurgulanarak, kalıcı bir ateşkesin önemine dikkat çekildi.

Dört Taraf Arasında Yapılan Toplantı

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşen dört tarafın katılımıyla planlanan toplantı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara geçici bir ara verilmesini ele almıştı. Ancak taraflar arasında kalıcı bir ateşkes konusunda henüz anlaşmaya varılamadığı belirtiliyor.

Dünya Haberleri