Katar'dan Suriye'ye 75 Milyon Dolarlık Yardım

Katar, Suriye'deki insani krize katkıda bulunmak için ciddi bir adım atıyor. Ülke, Suriye halkına ulaştırılmak üzere 75 milyon dolarlık bir yardım paketi hazırlıyor.

Katar, Suriye'deki insani krize destek olmak için 75 milyon dolarlık bir yardım paketi duyurdu. Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva el-Hatır'ın katılımıyla gerçekleşen 8. Brüksel Konferansı'nda yapılan açıklamada, Katar'ın Suriye halkına yönelik insani çabalara önemli bir katkı sağlayacağı belirtildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 75 milyon dolarlık bu yardım paketiyle Katar, Suriye halkının acil ihtiyaçlarına destek olmayı hedefliyor.

Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva el-Hatır, konuşmasında, Katar'ın daha önceki katkılarını hatırlatarak, bu yeni taahhüdün Suriye'deki insani çabaları güçlendireceğini vurguladı. Hatır ayrıca Katar'ın Suriye halkına yönelik yardımlarının devam edeceğine olan kararlılığını da dile getirdi.

Brüksel Konferansında Önemli Taahhütler

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, "Suriye'nin geleceğine destek" konulu 8. Brüksel Konferansı düzenlendi. Konferans, Suriye'deki insani krize dikkat çekmek ve çözüm için kaynak sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Konferansın ardından uluslararası toplum, Suriye'ye yönelik 7,5 milyar avro tutarında hibe ve kredi taahhüdünde bulundu

Dünya Haberleri