Dutlubahçe Kreşi Hizmete Girdi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Asgari ücretle çalışan annelerin çocuklarının özellikle faydalanmasını istediği çocuk kreşlerinin ilki Dutlubahçe Mahallesi’nde hizmete girdi.
Dutlubahçe Mahalle Muhtarlığı karşısında bulunan Kreş ve Gündüz Bakımevi, toplam 100 çocuk kapasiteli. Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde 4-5 yaş gurubu çocuklara eğitim veriliyor. Toplam 5 derslik bulunan Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde Sosyo-ekonomik yoksunluk derecesi belediye yönetimi tarafından oluşturulan kurul kararıyla belirlenen 20 çocuk kreş hizmetlerinden ücretsiz faydalanacak. Sosyo-ekonomik yoksulluğu bulunmayan velilerden çocuk başına 200 TL ücret alınırken, ikinci ve diğer kardeşlere de yüzde 50 indirim uygulanacak. Komisyon tarafından kayıtlarda öncelik şehit ve gazi çocukları olarak belirlendi.
Muratpaşa Belediyesi Kreş Müdürü Özlem Yurtsever, Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi’ne kayıtların sona erdiğini belirterek, “Komisyonumuzca kayıtlarına karar verilen çocuklar eğitimlerine başlıyor. Şu ana kadar 20 çocuk kayıt evraklarını tamamlayıp eğitimlerine başladı. Toplam 5 sınıfta 100 çocuğumuza eğitim vereceğiz. Öğrenci kapasitesinin yüzde 20’si ücretsiz olacak. 2015 yılı Ocak ayında tam kapasitede eğitim vereceğiz” dedi.

Haberleri