E – okul veli bilgilendirme servisi için oluşturulan yazımızı okuyarak e okul servisine giriş yapabilirsiniz. Eokul,e okul girişi, e okul girişi nasıl yapılır,e okul veli, e okul öğrenci, e okul öğretmen, e okul veli bilgilendirme sistemi, e okul devamsızlık, e okul not, e okul devamsızlık bilgisi, e okul not bilgisi, e okul veli devamsızlık, e okul devamsızlık öğrenme, e okul not
öğrenme, e okul ekranı,e okul sistemi, e okul öğrenmen girişi, e okul beli girişi, e okul öğrenci girişi.E-Okul sistemi 2007 yılında kurulmuş olan bir okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul sisteminde öğrencinin okula kaydından itibaren mezun oluncaya kadarki tüm bilgileri mevcuttur. E-Okul sistemi öğrenci not ve devamsızlık bilgilerinin olduğu ayrıca öğretmenler için de ayrı bir E-Okul sisteminin de bulunduğu bir sistemdir.
E OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi:
E-Okul veli bilgilendirme sistemi adından da anlaşılacağı gibi velileri bilgilendirme amacını taşımaktadır. E-Okul’un veli bilgilendirme sistemi ile hem öğrenciler hem de veliler öğrencinin devamsızlık gün sayısını hem de sınavlardan aldığı notları kolaylıkla takip edebiliyorlar. E-Okul veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde öğrencilerin velilerinden korkup notlarını söyleyememesi gibi durumlar da ortadan kalkıyor. Peki bu E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne nasıl ulaşılır?
E-Okul sistemine giriş yaptığınız zaman, karşınıza gelen sitede ekranın en üst kısmında yer alan karakterleri giriniz. Karakterleri girdikten sonra T.C kimlik numaranızı ve okulda kullandığınız öğrenci numaranızı giriniz. Bu bilgilerinizi girdikten sonra ‘’Tamam’’ butonuna tıklayınız. Böylelikle E-Okul sistemine giriş yapmış olacaksınız. E-Okul sisteminde yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi üç menüden oluşmaktadır. Öğrenci Bilgileri:
Bu menüde öğrencinin tüm bilgileri bulunmaktadır. E-Okul Öğrenci Bilgileri menüsünde 12 tane uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar şu şekildedir: Duyurular, Not Bilgisi,
Devamsızlık Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Yıl Sonu Notları, Ortalama Yükseltme Puanları, Meslek Lisesi Alana Geçiş Sonuçları, Teknik Lise Geçiş Sonuçları, Nakil Durumu, E-Karne.
1. Duyurular : E-Okul sistemi üzerinden duyurulmak istenen tüm haberlerin bulunduğu kısımdır. Bu bilgiler güncel bilgilerdir. E-Okul sistemine giriş yaptığınızda karşınıza ilk olarak bu uygulama çıkmaktadır.
2. Not Bilgisi: E-Okul sistemi üzerinde yer alan bu uygulamada öğrencinin ders listesi, hangi sınavlara girdiği ve bu sınavların sayısı, bu sınavlardan hangi notla geçtiği, performans ödevlerinden almış olduğu notlar, uygulama ders notları yer almaktadır.
3. Devamsızlık Bilgisi: E-Okul sisteminde bu uygulamada öğrencinin devamsızlık yaptığı günler yer almaktadır. Öğrencinin hangi günler okula gelmediği, tam ya da yarım gün devamsızlıkları ayrıntılı bir şekilde sistemde kayıtlı bulunmaktadır. Ayrıca E-Okul sisteminde öğrencinin raporlu veya izinli olduğu günler dahi görülebilmektedir. E-Okul sayesinde veliler öğrencilerin devamsızlık yaptığı günleri net bir şekilde görebilmekte ve önlem alabilmektedirler.
4. Haftalık Ders Programı : E-Okul’un Veli Bilgilendirme Sistemi’nde bulunan Haftalık Ders Programı uygulamasında öğrencinin ders saatleri, hangi gün hangi dersi aldığı ya da hangi günlerin,n boş olduğu gibi bilgileri yer almaktadır. Bu uygulama sayesinde öğrenci velisi öğrencinin hangi saatte hangi dersi işlediğini kolaylıkla görebilmektedir. Ayrıca öğrenci elinde yazılı bulunan haftalık ders programını kaybetmiş olsa bile bu uygulama sayesinde kolaylıkla dersini öğrenebilmektedir.
5. Sınav Tarihleri : Adından da anlaşıldığı gibi bu uygulamada öğrencinin hangi tarihte hangi dersin sınavına gireceği tablo halinde yer almaktadır. Bu uygulama ile hem öğrenci hem de öğrenci velisi öğrencinin sınav tarihlerini E-Okul ile kolaylıkla kontrol edebilmektedir.
6. Aldığı Belgeler: Bu uygulamada öğrencinin okul hayatı boyunca almış olduğu belgeler yer almaktadır. Bu bölümde öğrencinin almış olduğu takdir ve teşekkür belgeleri, öğrencinin bu belgeleri hangi dönemlerde aldığı gibi bilgiler E-Okul 'da bulunmaktadır.
7. Yıl Sonu Notları : E-Okul Yıl Sonu Notları kısmında öğrencinin hangi yıllarda yıl sonu not ortalamasının ne olduğu bilgisi yer almaktadır.
8. Ortalama Yükseltme Puanları : Öğrencinin girmiş olduğu ve gireceği ortalama yükseltme sınavlarının puanlarının yer aldığı bir E-Okul uygulamasıdır.
9. Meslek Lisesi Alana Geçiş Sonuçları : E-Okul’un bu uygulamasında meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin uzmanlık alanının belirlenmesi ve belirlenen uzmanlık alanı ile ilgili bilgiler E-Okul 'da yer almaktadır.
10.Teknik Lise Geçiş Sonuçları : Teknik lisede öğrenim gören öğrencilerin geçişleriyle ilgili başvuru ve başvuru sonuçlarının yer aldığı bir E-Okul uygulamasıdır.
11. Nakil Durumu : Bu uygulamada öğrencinin kurumlar arasında değişiklik yapma veya nakil olma gibi durumlarıyla ilgili bilgiler E-Okul'da yer almaktadır.
12. E-Karne : Normalde üzerinde notların yazılı olduğu bir kağıt halinde verilen karnelerin E-Okul sisteminde de kayıtlı olarak bulunduğu bir uygulamadır.
Sınav Bilgileri:
E-Okul’un Veli Bilgilendirme Sistemi’nin menüsündeki uygulamalardan ilki Sınav Bilgileri’dir. Bu uygulamadan sınavlarla ilgili tüm bilgilere E-Okul 'dan ulaşılabilmektedir.
Seçmeli Ders Seçimleri:
E-Okul’un bu uygulaması ile alacağı seçmeli derslerini öğrenci kendisi sistem üzerinden seçip kaydedebilmektedir.
E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi :
Bu sistem öğretmen ve idarecilerin sisteme giriş yaparak öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını ve öğrencilere ait tüm bilgileri girdikleri E-Okul bölümüdür.
E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne giriş yapmak için ilk olarak ilgili adrese girmeniz gerekmektedir. E-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra ‘’Giriş Kodu’’ kısmına kodu yazınız. Ardından ‘’Kullanıcı Adı’’ ve ‘’Şifre’’ kısımlarını da yazdıktan sonra ‘’Giriş’’ butonuna tıklayınız. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne yönlendirileceksiniz. Sisteme girişinizden sonra yapmak istediğiniz işlemleri kolaylıkla halledebilirsiniz.
E-Okul Sisteminde Okullar ve Okulların Durumu
Okulların E-Okul sistemine şubelerin ve öğrencilerin listelerini eksiksiz ve doğru şekilde girmeleri gerekir. Eğer öğrencilerden nakil durumları olanlar varsa bu öğrencilerin nakil durumlarını aksatmadan E-Okul sistemine girmelidirler. Öğrencilerin devamsızlıklarını ayrıntılı bir şekilde E-Okul sistemine düzenli olarak kaydetmelidirler. Sınıf listelerinde olan değişiklikleri düzenleyerek yeni listeler oluşturmalıdırlar. Öğrencilerin sınavlarda mağdur olmamaları için öğrencilerin fotoğraflarını E-Okul sistemine kaydetmelidirler. Çünkü öğrencilerin sınavla ilgili başvurularında E-Okul sistemi üzerindeki fotoğrafları kullanılmaktadır. Öğretmen ve idareciler E-Okul sistemi üzerinde yer alan yazı, açıklama ve duyuruları sürekli takip etmeli, istenen bilgileri ve işlemleri zamanında yapmalıdırlar.
E-OKUL
Gün geçmiyor ki internet üzerinden yapabileceğimiz işlemler artmasın. İnternet üzerinden E-Okul sistemi yardımı ile öğrencilerimizin notlarını, devamsızlık durumlarını ve okul yaşantılarını öğrenebilir ve öğrencilerimiz ile ilgili birçok konuda bilgi sahibi olabileceğimiz konulara ulaşabilmek için kurulan bir sistemdir. 2007 senesinde kurulmuş olan E-Okul sistemi ile birlikte öğrencilerimizin okula kayıt yapıldığı günden mezun olacakları güne kadarki tüm konulara ulaşabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. E-Okul sistemi yardımı ile öğrencilerimizin not bilgileri ve devamsızlık bilgileri öğrenilebilir. E-Okul sistemine girişler öğrenci ve öğretmen olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerin kullanmakta oldukları E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemidir. Öğretmen ve idarecilerin kullandığı ise E-Okul Yönetim Bilgi sistemidir.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerimizin durumları hakkında siz değerli velilerimizi bilgi sahibi etmek amacıyla açılmış ve hizmet vermekte olan bir sistemdir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencilerimiz ve velilerimiz öğrencilerimiz hakkında not bilgileri ve devamsızlık bilgilerini internet üzerinden öğrenebilmektedir. Öğrencilerin ailelerinden çekinip notlarını saklama ihtimali E-Okul veli bilgilendirme sisteminin açılması ile sona ermektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için E-Okul veli bilgilendirme sistemini açınız. Karşınıza çıkan sayfada kutucuk yer alacaktır bu kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları girmelisiniz. Bu harf ve rakamları dikkatli okuyup girmelisiniz. Kutucukta bulunan harf ve rakamları anlamadıysanız yan bölümde yer alan yenile butonu ile bunları değiştirebilirsiniz. Bir sonraki adımda sizden TC kimlik numaranız istenecektir. İstenen TC kimlik numarası öğrencimize ait olan TC kimlik numarasıdır. Daha sonra ise TC kimlik numarasının ait olduğu öğrencinin öğrenci numarası istenecektir. Bu bölüme öğrencimizin okulda kullandığı numarasını yazınız. Son olarak tamam butonuna basınız. Daha sonra E-Okul sistemine giriş yapmış olacaksınız. E-Okul veli bilgilendirme sistemi üç başlık altında oluşur. Bu başlıklar;
1. E-Okul Öğrenci Bilgileri; Bu alanda öğrencimize ait tüm bilgiler yer almaktadır. Bu kısım 12 başlıktan oluşmaktadır. Bu başlıklar; Duyurular, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Devamsızlık Bilgisi, Sınav Tarihleri, Aldığı belgeler, Ortalama Yükseltme Puanları, Yıl Sonu puanları, Meslek Lisesi İçin Alana Geçiş Sonuçları,
Teknik Lise Geçiş Sonuçları Nakil Durumu ve E-Karne
E-Okul Duyurular: Sistem üzerinden önemli iletilerin duyurulduğu alan ve bölümdür. E-Okul sistemine giriş yaptığınızda ilk bu bölümle karşılaşacaksınız.
E-Okul Not Bilgisi: Bölümde yer alan uygulamalar ile birlikte öğrencinin ders listesi, bu derslerden kaç sınav olduğu, hangi sınavlarda bulunduğu, girmiş olduğu sınavlardan kaç puan aldığı, performans ödevlerinden aldığı not ve uygulama ders notları gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.
E-Okul Devamsızlık Bilgisi: Sistemin bu bölümünde öğrencinin hangi günler okula gelip gelmediği ve devamsızlık yapmış mı yapmamış mı bu konularda fikir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bölümde öğrencinin hangi gün ve günlerde tam gün devamsızlık yaptığı, yarım gün devamsızlık yaptığı ve tarihleri ile ilgili bilgiler E-Okul devamsızlık seçeneğinde yer almaktadır.
E-Okul Haftalık Ders Programı: Bu bölüm yardımı ile öğrencinin hangi gün ve hangi saatlerde varolan dersler, hangi gün ve saatlerde dersinin boş olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu uygulama ile birlikte öğrencinin hangi gün hangi derste olaması gerektiğini ve ders günlerinin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca öğrenci ders programı kaybı sorunu ile karşılaşırsa yine sistem üzerinden öğrenebilir.
E-Okul Sınav Tarihleri: Bu uygulama ile birlikte veliler öğrencinin sınavlarının hangi gün olduğunu ve hangi sınavlara çalışması gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
E-Okul Aldığı Belgeler: Aldığı belgeler bölümünde öğrencimizin okuduğu zaman süresince almış olduğu tüm belgeler görülmektedir. Yani öğrencinin hangi yıl hangi dönemde takdir, teşekkür belgesi aldığı bilgisi bu bölümde yer almaktadır.
E-Okul Yıl Sonu Notları: Bu alanda ise öğrencinin yıl sonunda elde ettiği not ortalamasını görebilirsiniz.
E-Okul Ortalama Yükseltme Puanları: Öğrencinin girmiş olduğu ortalama yükseltme sınavlarından almış olduğu notlar bu bölümde yer almaktadır.
E-Okul Meslek Lisesi Alana Geçiş Sonuçları: Meslek lisesinde okumakta olan öğrencilerimizin uzmanlık alanlarını belirlemesi hakkında bilgilerine bu bölümde ulaşabilirsiniz.
E-Okul Teknik Lise Geçiş Sonuçları: Bu alan ise teknik lisede okumakta olan öğrencilerimizin geçiş ve başvuru sonuçlarının yer almaktadır.
E-Okul Nakil Durumu: E-Okul sisteminin bu uygulamasında öğrencinin kurumlar arasında yaptığı değişiklik ve nakil vaziyetleri bilgisi yer alır.
E-Okul E-Karne: Öğrencilere yıl sonunda verilen kağıt karnelerin sistemde yer aldığı şeklidir.
E-Okul Sınav Bilgileri: Sistemin bu alanında sınav bilgileri ile öğrencinin okuduğu yıllar süresince okul yıllarını kapsayan sınav bilgisi ve notlarına ulaşabilirsiniz.
E-Okul Seçmeli Ders Seçimleri: Öğrencinin seçmeleri derslerini sistem üzerinden seçip onayladığı alandır.
E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ
E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmenlerin ve idarecilerin öğrencilerin devamsızlık ve not bilgilerini sisteme iletmesi için kurulmuş uygulamadır. E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş için ilgili siteye giriş yapınız. Açılan sayfada giriş kodu talep edilecektir. Giriş kodunu yazınız. Sonra kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp sorgula butonuna basınız. Bunlardan sonra sisteme giriş sağlanmış olacaktır. Giriş işleminden sonra öğrencilerinizin notlarını, devamsızlıklarını ve gerekli olan diğer bilgileri girebilirsiniz.
E-Okul Sisteminde Okullar ve Okulların Durumu
E-Okul sistemine şube ve öğrenci listeleri doğru olarak girilmelidir. Bu bölümler okul yönetimi tarafından yapılmaktadır. Okullar bu konu noktasında gerekli olduğu kadar dikkatli olmalıdır. Öğrenci nakil durumlarının okul tarafından tam zamanlı olarak sisteme kayıt yapmalıdır. Öğrenci devamsızlık durumları sisteme güncel olarak girilmelidir. Sınıf listeleri değişirse bunu zamanında sisteme iletilmesi gerekmektedir. Öğrenci resimleri sisteme girilmelidir. Çünkü bu resimler öğrencilerin sınav başvurularında kullanılmaktadır. İdareciler ve öğretmenler sisteminde yer alan açıklamalara karşı dikkatli olmalı ve gerekli işlemleri geç kalmadan almalıdır.
E-Okul Sisteminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Durumu
İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin E-Okul sistemi tarafından kayıtlı olan ve kapsamındaki okulların yaptıkları işlemleri incelemesi gerekmektedir. İlçe milli eğitim müdürlükleri aynı zamanda işlemlerini geciktiren okulları uyarmaları gerekmektedir.