Şahinkaya Eğitim Kurumları’nın dev projesini bir basın toplantısıyla açıklayan Genel Müdür Yardımcısı Cenk Azkeskin, Bursa’da ‘Uluslararası Şahinkaya Bilim Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi’ kuracaklarını ifade etti. Mühendislik ve Mimarlık, Ekonomi ve Sosyal Bilimler ile Hukuk Fakültesi olmak üzere toplam üç fakülte ile başlayacaklarını belirten Azkeskin, Sağlık ve Uygulamalı Bilimler bölümünden oluşan iki meslek yüksekokulu ile Bilim ve Teknoloji, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden oluşan iki enstitü kuracaklarını da söyledi.
Bursa'da özel üniversitenin eksikliğinin fazlasıyla hissedildiğine dikkat çeken Azkeskin, ‘Bursa'nın üniversite ihtiyacı bilinen bir şeydir. Biz de bu ihtiyacı karşılamak için ilk adımımızı atıyoruz. Daha sonraki yıllarda Tıp Bilimleri, Eczacılık ve Diş Hekimliği de fakültelere dâhil olacaktır. Şahinkaya Eğitim Kurumları, ilklerin okuludur. Her alanda süreci ve Bursa'nın gündemini yakından takip eden bir kurumdur. Vakıf Üniversitesi olarak Bursa'ya ve Türkiye'ye değer katacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
HEDEF 2021, 12 BİN ÖĞRENCİ!
Üniversitenin 8 bin lisans, 4 bin yüksek lisans ve doktora olmak üzere 12 bin öğrenci kontenjanına sahip olacağını açıklayan Azkeskin, Uluslararası Şahinkaya Bilim Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi’ni 2021 yılında Nilüfer bölgesinde eğitime açmayı hedeflediklerini ifade etti.
YABANCI DİLDE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ!
Eğitim dilinin tamamen yabancı dilde olacağını da sözlerine ekleyen Azkeskin, öğrencilerin yarısının, akademisyenlerin ise 5’te birinin yabancı uyruklulardan oluşacağını belirtti.
Şahinkaya Dünyayı Bursa’ya Getiriyor
Academy 1418 Kampüsü’nde düzenlenen basın toplantısında Şahinkaya Eğitim Kurumları’nın bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali’nin de programı açıkladı.
Basın toplantısı Şahinkaya Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcıları Hakan İdin, Cenk Azkeskin, Uluslararası Halk Dansları Birliği (IOV Başkanı) Faruk Alkaya ve Festival Koordinatörü Miray Tanrıöver’in katılımıyla gerçekleşti. Festival hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Hakan İdin, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 15-20 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında 7 ülkeden, 170 dansçıyı ağırlayacaklarını açıkladı.
BURSA’NIN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Polonya, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan ve Romanya’dan katılan dans ekipleriyle Bursa’da bir kültür buluşmasına ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Hakan İdin, adeta bir kültür elçisi gibi değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi en iyi şekilde tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Şahinkaya Eğitim Kurumları olarak uluslararası çapta gerçekleştirilen bu festivalin şehrimize ve ülkemize büyük katkısının olduğuna dikkat çeken İdin, her yıl festivale katılan ülke sayısını arttırarak, ülkemizin ve kentimizin tarihi ve turistik tanıtımında etkin rol oynamak istediklerini söyledi.
SALTANAT KAPISINDA 100. YIL GÖSTERİSİ
Yabancı dans ekiplerinin festival kapsamında Bursa’nın dört bir tarafında dans gösterisi sergileyeceklerini ifade eden Festival Koordinatörü Miray Tanrıöver, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Şenlikleri’nin 100. yılı kapsamında da Tophane Saltanat Kapısı’nda harika bir performans sunacaklarını belirtti. Yabancı ekiplerle Kozahan’dan Muradiye Külliyesi’ne, Kapalıçarşı’dan Ulucami’ye kadar tarihi ve turistik bir gezi programı düzenlediklerini de ekleyen Tanrıöver, Korupark AVM ve Podyum Park’ta sergilenecek gösterilerle de ekiplerin halkla bulaşacağını söyledi.