Yeni Müfredat Taslağı İçin 67 Bin Görüş ve Öneri Bildirildi

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Nisan ile 10 Mayıs tarihleri arasında kamuoyunun değerlendirmesine sunulan yeni müfredat taslağına ilgi yoğun oldu. Yapılan açıklamaya göre taslak hakkında toplamda 67 bin 284 görüş ve öneri bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademelerindeki dersler için "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağını 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında askıya çıkardı.

26 Nisan'da kamuoyunun görüşüne açılan ve askı süresi 1 hafta olarak belirlenen yeni müfredat taslağı, beklenenden yoğun ilgi gördü. Görüş ve önerilerin hala gelmeye devam etmesi nedeniyle sistem 10 Mayıs'a kadar açık tutuldu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'in tüm eğitim paydaşlarını katkı sunmaya davet ettiği müfredat taslağına askı süresince 67,284 görüş iletildi ve taslak 1,662,780 kez indirildi.

Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından titizlikle değerlendirilecek.

Tüm bu aşamaların ardından son şekline ulaşacak olan yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

Eğitim Haberleri