Eğitimci Sendikalardan Valilik Binası Önünde Basın Açıklaması

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri Valilik binası önünde toplanarak yaptığı basın açıklamasında, okul müdürlerine verilen puanlamayı eleştirdi. Basın açıklamasının ardından sendika yöneticileri Vali Orhan Düzgün ile görüştü.
Valilik binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Sedat Ünsal, "Eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelikte belirtilen puanlama sistemi, MEB’in eğitim yöneticilerini belirlerken işi şansa bırakmak istemediğini göstermiştir. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde tamamı siyasal kadrolardan oluşan üst düzey yöneticilere yüzde 60, sınırlı sayıda okul bileşenlerine ise yüzde 40 puanlama imkanı verilerek, eğitim yöneticisi olarak görevlendirileceklerin 75 puan alması şartı getirilmiştir. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde mülakat yada ’sözlü sınav’ yöntemi üzerinden yeni bir siyasal kadrolaşma hareketi başlatılmıştır" diye konuştu.
Ünsal ayrıca, "Türkiye’de nerede olursa olsun ’mülakat’ yada ’sözlü sınav’ kelimelerinin tek karşılığının ’torpil’ olduğunu ilkokul çağındaki çocuklar bile bilmektedir. Daha önce girdikleri sınavlarla müdür olan çok sayıda okul müdürü, MEB’de görv alan ve tamamına yakını ’siyasal kadro’ olarak atanan üst düzey yöneticilerin verdiği puanlarla değerlendirilmiş, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde siyasi referans belirlenirken, hiç kimse siyasi görüş, kimlik, mezhep, inanç yada sendika farklılığı nedeniyle fiilen cezalandırılmamalı, değerlendirme ölçütleri tamamen objektif ve bilimsel kriterlere dayanarak belirlenmelidir. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi sürecinde siyasi yada sendikal referanslar değil, likayat ilkesi temel aluınmalıdır. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemelidir" şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından sendika yöneticileri Vali Orhan Düzgün ile görüştü.

Haberleri