Eğitimcilere Atık Pil Semineri

Sultangazi Belediyesi, ilçedeki eğitimcilere yönelik atık pil bilgilendirme semineri düzenledi. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde yapılan seminerde atık pillerin çevreye zararları ve geri dönüşüm çalışmalarında öğretmenlerin sunabileceği katkı üzerinde duruldu.
Sultangazi Belediyesi, atık pillerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla eğitimcilere yönelik seminer düzenledi. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde ilçedeki okullarda başlatılan “Doğanın Pili Bitmesin” kampanyası ile ilçedeki okullardan atık pil toplanacak.
Seminerde konuşma yapan Çevre Mühendisi Seyhan Öz Ulucan, atık pillerin toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesiyle ilgili öğretmenleri bilgilendirdi. Kullanım ömrünü tamamlayan atık pillerin çöplere atılmaması gerektiğini belirten Ulucan, “Atık pillerin kontrolsüz biçimde atılması, çevre kirlenmesine yol açıyor. Bu şekilde atılan pillerin dış kabı zamanla delinerek, bünyelerindeki ağır metal ve kimyasal maddeler toprağa sızarak yer altı sularını kirlenmesine neden oluyor” diye konuştu.
Toplanan atık pillerin şarjlı ve şarjsız durumlarına göre ayrıştırıldığını kaydeden Seyhan Öz Ulucan, şunları söyledi; “Şarjlı pillerin içeriğindeki değerli metallerin Avrupa’daki tesislere gönderilerek geri dönüşümü sağlanıyor. Türkiye’de şarjsız atık piller özel olarak inşa edilmiş yer altı betonarme depoları veya tam izoleli yerüstü depolama sahalarında kontrollü bir biçimde depolanıyor. Kapasitesi dolan depolama sahaları daha sonra yeşil alana dönüştürülüyor.”
Ulucan, okullarda 30 Nisan gününe kadar sürecek kampanya sonunda dereceye girenlerin çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini söyledi.

Haberleri