Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, kuracakları Meyve Suyu Entegre Tesisinin proje bedelinin yaklaşık 20 milyon TL olduğunu belirtti.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyareti esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, “Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin devamındaki alanda 66 dönümlük bir yer aldık. Orayla ilgili projenin fizibilitesini yaptık. Entegre bir tesis. Proje büyük bir yatırım, Kaynak arayışındayız. Konuyla ilgili neticelenmediği için çok fazla bir şey açıklamıyorum. Ama güzel temaslar var. Özellikle bu tür projelerde şehri tetikleyen, geliştiren, şehirde kelebek etkisi yapacak projelerle ilgili bakanlıkların destekleri var. Onunla uğraşıyoruz şuanda. Eğer buraya bakanlık desteği alırsak projeyi hayata geçirmek daha da kolay olur. Çünkü şimdiye kadar Esenlik Şirketi’nin yapmış olduğu en büyük yatırım olacak. Yaklaşık 20 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım olacak. Büyük bir yatırım. Fizibilitesi yapıldı, şuanda projeye finansal destek arayışları devam ediyor. Orada bu desteği alamazsak ta bu proje hayata geçer. Ama ne olur? Belki 1 yıl sonra hayata geçer. Gereken desteği alarak hızla hayata geçireceğiz” dedi.
Esenlik Şirketinin çalışanlarının maaşını düzenli ödemediğine dair iddialar içinde Boyraz şunları söyledi, “Esenlik bir şirket. Esenlik bir devlet kurumu değil. Ayın 15’inde parası yatan bir kurum değil. Biz bir çok alanda iş yürütüyoruz. Eskisi gibi sadece marketlerimiz yoktur. Çok ciddi alt yapı ve üst yapı işlerine girdik., konut işine girdik. Özelikle belediye işlerine girdik. Burada zaman zaman hak edişlerimizi geç aldık. Bu geç kalmalardan dolayı maaşlarda geç kaldı. Bu geç kalma kamuoyunda çok hoş olmayan şekilde yer aldı ve bu biraz yanlış kullanılıyor. Ben başından beri hep söylüyorum, en çok 10-12 günlük geç kalmalar oldu. Bunların bir kısmı da hizmet alım ihalelerinde oldu. Bu alım ihaleleri personel alımlarıdır. Onların maaşı geç kalınca bizde de geç kalmıştır. Ama hiçbir zaman kanuni bir süre bile yakalanmadı. Biz kaldıki Esenlik maaşını ikiye bölerek 20’sinde üçte birini avans olarak, ayın 5’inde de maaşını yatırırız. Esenlik’i siyasi bir kurum gibi görmeyi ben yanlış görüyorum. Evet siyasi bir boyutu var. Bir belediye kuruluşu, ama Esenlik bir Malatya kuruluşudur” şeklinde konuştu.
Esenlik şirketinin tartışmaların dışında tutulmasını istediklerini belirten Boyraz, “Esenlik, inanın Malatya’nın en büyük değer üreten şirketidir. Esenlik’in zarar görmesinden hepimizin kaçınması lazım. Esenlik son 5 yıldır gücünü çok çok ötelere taşıdı. Geldiğimde 118 milyon ciromuz vardı, bu yıl büyük ihtimal 300 milyon TL’yi zorlayacağız. 950 personel, bin 700 personele çıktı. Şehirde değer üreten bir şirketi zayıfmış gibi göstermeyi ben doğru bulmuyorum” dedi.