Eşini Yaktığı İddia Edilen Kadın, "benzini Üzerine Döküp Çakmaği Çakti"

Antalya’da, barışmak için evine gelen ayrı yaşadığı eşini oğlu ile benzin dökerek yaktığı iddiasıyla gözaltına alınan Dilek Y.’ın ifadesinde, "Barışmak için eve geldi. Ben reddedince elindeki benzin bidonunu üzerine dökerek çakmağı yaktı. Biz de söndürmek isterken yaralandık" dediği öğrenildi.
Olay, dün Kepez ilçesi Fatih Mahallesinde bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan Y. (42), 18 yıl önce eşi Dilek Y.’ın (37) anneannesi ve dedesini öldürüp babasını da yaraladıktan sonra cezaevine girdi. Üç gün önce tahliye olan Ramazan Y., eşinin yeni taşındığı evine barışmak için gitti. Uzaklaştırma cezası aldığı belirtilen Ramazan Y., dün tekrar eve giderek eşine bir kez daha barışma teklifi etti. Reddedildiği için eşi ile tartışmaya başlayan Ramazan Y.’ın eşi ve oğlu tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldığı iddia edildi. Ağır yaralanan Ramazan Y., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Dilek Y. ve oğlu Umut Y. ise gözaltına alındı.
Emniyette ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Dilek Y.’ın ifadesinde, "Eşim 18 yıl önce ninemi, dedemi öldürdü, babamı yaraladı. Bu olaydan sonra 18 yıl cezaevinde kaldı. İki gün önce barışmak için eve geldi. Kendisiyle barışmak istemedim. Israrcı olunca aramızda tartışma çıktı. Olayı polise bildirdim. Bu olayın ardından 30 gün uzaklaştırma aldı. Ancak, yine eve gelmeye devam etti. Olay günü yeniden geldi. Elinde benzin bidonu vardı. Barışmak ve birlikte yaşamak istediğini söyledi. Ret cevabı verince yanında getirdiği benzin bidonunu üzerine döktü. Çakmağı çakar çakmaz bir anda alevler içinde kaldı. Biz de kurtarmak isterken yaralandık" dediği öğrenildi.

Haberleri