Eski Milli Basketbolcu Demirkol, 2 Yıl Sonra Tutuklandı

Oyuncu Gamze Özçelik’e tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve 2 yıldır kaçak olan eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol, Antalya’da tutuklandı.
Oyuncu Gamze Özçelik’e tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve 2 yıldır kaçak olan eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol Antalya’da katıldığı duruşmada tutuklandı. Demirkol, Gamze Özçelik’e Antalya’nın Kemer ilçesindeki bir otel odasında 1 Temmuz 2004 tarihinde tecavüz ettiği iddiasıyla 2005 yılında tutuklanmış, 8 ay 10 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Demirkol, 2006 yılında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, ancak Yargıtay 5. Ceza Dairesi kararı bozmuştu.
Bozulan kararın ardından yeniden görülmeye başlanan davanın 6’ncı duruşması Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan Gökhan Demirkol da katıldı.
“TEHLİKEDE OLDUĞUM İÇİN SAKLANDIM”
Duruşmada ifade veren Demirkol, “Ben bugüne kadar hakkımda yapılan linç kampanyasından kurtulmak amacıyla canımı tehlikede gördüğüm için gizlenmek zorunda kaldım. Bu sebeple duruşmalara katılamadım. Ben işlemediğim bir suç sebebiyle, hiçbir somut delil bulunmadığı halde daha önceden cezalandırıldım” dedi.
INSTAGRAM FOTOĞRAFLARI DELİL OLARAK SUNULDU
Mahkeme Başkanı Mehmet Kesmen’in Yargıtay kararını sorması üzerine Demirkol, “Yargıtay bozma ilamını kabul etmiyorum. Mağdura Gamze Özçelik’in yargılanma konusu olay sebebi ile ruh sağlığının bozulduğu iddiası doğru değildir. Buna ilişkin olarak yaklaşık 25 bin takipçisi olan İnstagram hesabındaki resimlerini mahkemenize delil olarak sunuyorum” diye konuştu.
TUTUKSUZ YARGILANMA TALEBİ
Dömirkol’un avukatı Rıdvan Yıldız ise, “Yargıtay kararını kabul etmiyoruz. Yargılama sırasında ruh sağlığındaki bozulmanın müvekkilimize atılı cinsel saldırı suçu sebebi ile mi yoksa olaydan sonra cinsel ilişki görüntülerinin internet ortamında yayınlanması sebebiyle mi bozulduğu hususunda bir ayrım yapılmamıştır. Bu nedenle önceki kararda direnilmesini talep ediyoruz. Karşı savunmanın alınması amacıyla çıkarılan yakalama kararının kaldırılmasını ve tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.
Esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Mustafa Piroğlu ise, izlenen CD’lerde Gökhan Demirkol’un iradesi dışında ve farkında olmadan mağdure ile cinsel ilişkiye girdiğinin belirlendiğini, mağdurenin fiili eyleme müdahale mukavemet edemeyecek durumda olduğunu bu nedenle bunun mağdurenin ırzına geçilmesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirti. Olayın ardından mağdurenin ruh sağlığının bozulduğunu kaydeden cumhuriyet savcısı, Gökhan Demirkol’un cezalandırılmasını istedi.
Esas hakkındaki mütalaya karşı söz alan Gökhan Demirkol ise şunları söyledi: “Ben Gamze Özçelik ile yaklaşık 3 yıldan beri arkadaştım. Bu arkadaşlığımız süresince kendisiyle rızası dahilinde birçok kez ilişkiye girdim. Olay tarihinde mağdurenin rızası dışında onun kendisinden geçmesini sağlayacak cinsel ilişkiye girdiğim iddiası beni rencide etmektedir. Zaten olay günü öncesinde mağdurenin Antalya’da olduğundan beni haberdar eden o tarihlerde 13 yaşında bulunan kız kardeşi Meltem’dir. Bu yaştaki bir kızın başkasının telkini olmadan beni araması ve bulundukları yere çağırması beklenemez. Mağdurenin zorla ilişkiye girilmiş olması halinde olaydan hemen sonra şikayetçi olması gerekirirken görüntülerin internet ortamında yayılmasından sonra şikayetçi olması hayatın olağan akışına aykırı olup cinsel ilişkinin rızaya dayalı olduğunu göstermektedir” dedi.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Mahkeme heyeti, Demirkol’un savunmasının ardından Gökhan Demirkol’un uzun süredir kaçak oluşunu da göz önünde bulundurarak kaçma şüphesi olabileceği gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Duruşma 20 Kasım tarihine ertelenirken Demirkol, E Tipi cezaevine gönderildi.

Haberleri