Denizli’de yatırım arazisi envanterinin oluşturulması amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Denizli Defterdarlığı arasında protokol imzalandı.
Denizli’de yatırımları artırmak ve yatırımcılara yatırım yerlerine yönelik hızlı ve etkin bilgi sunabilmek amacıyla hazırlanacak "Denizli Yatırım Envanteri" çalışmasının protokolü, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Denizli Defterdarı Özgür Çelik arasında imzalandı.
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın yatırım destek faaliyetleri kapsamında hazırladığı, Yatırım Destek Ofisleri Strateji Belgesi ile Denizli Defterdarlığı’nın yatırım arazilerinin mevcut durumuna yönelik detaylı bilgileri içeren rapor ışığında gerçekleştirilecek "Denizli Yatırım Envanteri" çalışması ile Denizli’de yatırım süreci yatırımcılar için karmaşık bir hal almaktan kurtulacak.
GEKA ve Denizli Defterdarlığı’nın yatırımlara yönelik verdikleri hizmetin kalite ve hızını artırmak amacıyla iki kurum işbirliğiyle Denizli Yatırım Arazisi Envanteri oluşturulacağını söyleyen GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, envanter verilerinin Defterdarlığın mevcut arazi bilgilerinden alınacağını belirtti. Alata, "Ajans bünyesinde bulunan Denizli, Aydın ve Muğla Yatırım Destek ofislerimizin, bölgede yatırımları artırmak üzere izleyeceği yol haritasını içeren ’Yatırım Destek Ofisleri Stratejisi’ tamamlandı. ’Denizli Yatırım Envanteri’ çalışması YDO Stratejimizde geçen ve Denizli için planlanan çalışmaların hayata geçmesine katkı sağlayacaktır" dedi.
Denizli Defterdarı Özgür Çelik ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliğiyle imzaladığımız protokol ile öncelikle kurumumuzdan alınacak veriler CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) tabanlı bir sisteme aktarılacak. Çalışma kapsamında ’İzlenecek Adımlar, İlgili Paydaşlar, Çalışmada Yer Alacak Alanlar ve Alanların Nitelikleri’ ile sistemin altyapısının oluşturulması ve işletilmesine yönelik diğer tüm hususlar incelenecek. Denizli merkezinden başlamak üzere tüm bağlı ilçeleri de içine alacak çerçeve oluşturularak belirlenecek ilgili paydaşlar arasında görev, yetki ve sorumlulukların dağılımı yapılacak."
Yatırımlara yönelik oluşturulacak sistem ile yatırımcıların ada, pafta, parsel bilgileri, arazinin koordinatları, mülkiyet durumu, arazinin en yakın yerleşim yerine uzaklığı, arazinin ana ulaşım yollarına uzaklığı ve arazinin varsa özel nitelikleri gibi konulara hızla ulaşabilecekleri, sistem sayesinde sektörler bazında nerelerde ne tür yatırımlar yapılabileceği, yatırım türleri ve faydalanılacak teşvikler ile ilgili kanunların hükümlerine göre, yatırımcılar tarafından izlenecek işlem basamakları hakkında da detaylı bilgi elde edilebilecekleri bildirildi.