Genç Girişimciler Atso’da Toplandı

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi.
ATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Antalya Genç Girişimciler Toplantısı’nda konuşan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, girişimciliğin Türkiye’yi ileriye taşıyacağına vurgu yaptı. Türkiye’nin zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen sığ bir ticaret, teknoloji ve finansal derinliği olduğunu dile getiren Bahar, “Bu sığlık işimizin ne kadar zor olduğunu bize her daim göstermektedir” dedi.
Konuşmasına girişimciliğe adım atacaklara tavsiyelerde bulunarak devam eden Bahar, “Çalışma hayatında yeni bir sektör düşünüyorsanız mutlaka global olmasına özen göstermelisiniz. Yenilikçi ve inovasyona açık olmalısınız” dedi. Girişimciliğin sadece para odaklı düşünceye sahip olmaması gerektiğini de vurgulayan Bahar, “Girişimcilik tıpkı sizlerin yaptığı gibi katılımcı, sosyal ve kendini yenileyen bir profil çizmek zorundadır” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin kronik bir cari açık problemi olduğuna değinen Bahar, doğaya saygı göstermeden ihracata yön vermenin telafisiz zararlara yol açacağının altını çizdi. Bir kasa domates ile bir adet diş macununun fiyatının eşit olduğunu belirten Bahar, bu dengesizliğin olumsuz sonuçlarından bahsetti. Girişimci bir orta sınıf oluşturulmasının Türkiye’nin geleceğine yön verebileceğini ve ekonominin canlanması için şart olduğunu belirten Bahar, şunları söyledi:
“Doğu Bloğu ülkeleri eğitimsizlikten değil, girişimci orta sınıf yokluğundan batmıştır. Japonya ve Almanya gibi ülkeler 20’inci yüzyılın başında oluşturduğu girişimci orta sınıfıyla tüm olumsuzluklara rağmen kısa zamanda ekonomik lider ülke haline gelmişlerdir.”
ASLAN, TECRÜBELERİNİ GENÇ GİRİŞİMCİLERE AKTARDI
TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez ise, Genç Girişimciler Kurulu olarak geçmiş dönemde yapmış oldukları faaliyetleri anlattı. Emrah Kepez’in konuşmasını tamamlamasının ardından toplantıya davetli olarak katılan Aska Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, tecrübelerini genç girişimcilere aktardı.
Toplantının sonunda günün anısına Ramazan Aslan’a ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar ve TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez tarafından plaket verildi.

Haberleri