Gençlerin Yüzde 54’ü Şiddet Karşısında Ne Yapacağını Bilmiyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan araştırma, üniversite gençliğinin yüzde 54’ünün şiddet gördüğünde veya şiddete tanık olduğunda yasal olarak ne yapması gerektiğini bilmediğini ortaya koydu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından ‘5. Sosyal Sorumluluk Günleri’ kapsamında gerçekleştirilen ‘Sessiz Kalmak; Suça Ortak Olmaktır’ projesi hayata geçirildi. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanı Öğretim Görevlisi Emel Tozlu ve öğrencileri tarafından kadına yönelik şiddet konusunda üniversite gençliğinin farkındalık düzeyini ölçmek amaçlı gerçekleştirilen proje, şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırma, üniversite gençliğinin yüzde 54’ünün şiddet gördüğü zaman yasal olarak ne yapılması gerektiğini bilmediğini, yüzde 30’unun bağırmanın ve küfür etmenin şiddet olmadığını düşündüğünü, yüzde 20’sinin bir erkeğin eşini, çocuğunu, sevgilisini hem sevip hem döveceğine inandığı sonucunu ortaya koydu. Araştırma sonuçlarında dikkat çeken bir diğer nokta, üniversite gençliğinin yüzde 20’sinin alkollü bir erkeğin eşini dövmesini affedilir bulması oldu. Araştırmaya dikkat çekmek amaçlı profesyonel makyaj uygulaması ile öğrencilere şiddet görmüş imajı verilerek çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin de açılışı yapıldı. Sergideki fotoğraflar araştırma sonuçlarının okunması için dikkat çekici bir etki yarattı.
Üniversite gençliğinin bu konuda böyle bir araştırma projesi yaparak farkındalık yaratmalarını gayet başarılı bulduğunu dile getiren İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Bahar Ünlüer Öztürk, projenin önemine dikkat çekerek, “Kadına şiddete yönelik gerçekleştirdiğiniz araştırma son derece gurur verici ve aynı zamanda kamuoyu yaratmada cidden etkili. Keşke tüm gittiğimiz kurumlarda bu şekillerde organizasyonlarla karşılaşabilsek” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Haberleri