Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından, “Genel Bağcılık” konusunda çiftçilere ve il genelinde görev yapan teknik personellere üç günlük eğitim verildi.
Genel Bağcılık eğitimi kapsamında Ziraat Mühendisi Hasan Koç tarafından bağ tesisi, budama, aşılama, sulama, bağ hastalık ve zararlılarıyla mücadele yöntemleri ile ilgili 2 gün boyunca teorik eğitimler verildi. Teorik eğitimlerin ardından 3. gün kurumun Battalgazi ilçesindeki kampüsünde yer alan bağ fidanı üretim tesisinde yeşil budama, yazlık ve kışlık budamalar konusunda da bir günlük uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.
Koç yaptığı açıklamada “Malatya’da kayısıya alternatif ürünler arasında ilk sırada üzüm yetiştiriciliği yer almaktadır. Susuz ve kıraç tarım alanlarının bağcılıkla değerlendirilmesi ile milli ekonomiye büyük katkı sağlanacaktır. Malatya üzüm konusunda gen merkezidir. Bölgemizin üzüm yetiştiriciliği potansiyelinin yüksek olması, bağcılık konusunda üreticilerin yeterince bilinçlendirilmesini gerekli kılmaktadır. Bu kapsamda üç günlük eğitimimizde modern bağcılık tekniklerinin yaygınlaştırılarak verim ve kalite artışının sağlanması hedeflenmiştir” dedi.
Eğitimlerin bitmesinin ardından katılımcıların belgeleri İdari ve Teknik Koordinatör Talip Yiğit ve Eğitim ve Yayım Birimi Sorumlusu Muhittin Niksarlı tarafından verildi.