Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Çocuklara Yönelik Etkinlik

BARTIN (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çocuklara at sevgisini aşılamak için düzenlediği etkinliğe bir yenisini ekledi. Etkinlik çerçevesinde Bakanlık kampüsü içinde bulunan kreşteki çocuklar ponylere binerek eğlenceli dakikalar geçirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), çocuklara at sevgisini aşılamak için belli aralıklarla at binme etkinlikleri düzenliyor. At yetiştiriciliği de yapan TİGEM’in bu kapsamda bakanlık kampüsü içinde bir yenisini gerçekleştirdiği etkinlik şenlik havasında geçti. Yaklaşık 40 çocuk etkinlikte hem ata bindi, hem de kendilerine ikram edilen yiyeceklerden yedi.
Çocukların zarar görmemesi için bütün güvenlik önlemlerini alan görevlilerin yanı sıra öğrencilerini bir an olsun yalnız bırakmayan kreş öğretmenleri ise yapılan etkinliklerin çocukların psikolojisini olumlu etkilediğini ve hayvan sevgisini geliştirdiğini söyledi.
Atları yakından görme ve sevme fırsatı bulan çocuklar atın üstünde heyecanlı dakikalar geçirdi. Elleriyle pony atlara ot yediren çocuklar, zaman zaman at binme etkinliğine katıldıklarını ifade ederek, bu durumdan duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.
Bu tür faaliyetleri daha önce de yapan bakanlık uygun hava şartları olduğunda tekrarlayarak çocuklara at sevgisini aşılamayı hedefliyor.

Haberleri