Bakanlık Sahte Ürün Satışı Yapılan Firmaları Duyurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşüren firmaları açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen firmaları açıkladı.

Söz konusu sahte ürünler listesi "güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde kamuoyuyla paylaşıldı. Bu çerçevede, kişilerin yaşamını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün tespit edildi. Öte yandan, taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün yayımlandı.

Tağşiş Ürün Nedir?

Tağşiş, değerli madenlerin içerisine daha değersiz olanlarına katılarak gerçek değerinin düşürülmesi işlemidir. Böylece üzerinde yazılı olan değer aynı kalsa da gerçek değeri düşmektedir. Örneğin altın için “Ayar” kavramı içerisine katılan yabancı madenlerin oranını ifade eder. Ayar yükseldikçe altının oranı artmaktadır. (24 Ayar en kaliteli olandır.) Altına genellikle bakır katılır. Fakat bu durum rengini değiştirerek kızıllaşmasına neden olur. Günümüzde bozuk paraların gerçek değeri ihmal edilir. Çünkü göreceli olarak değersiz madenlerden imal edilirler. Önemli olan üzerindeki nominal değerdir.

Gündem Haberleri