Gurbetçi Çift Dolandırıcı Kurbanı

Fransa’dan Antalya’ya tatile gelen gurbetçi çift, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına 71 bin liralarını kaptırdı.
Olay, dün öğle saatlerinde meydana geldi. Fransa’dan Antalya’ya gelen Veli-Ayşe Dönücü çiftinin telefonlarını arayarak kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, aranan kişiye kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini ve kullanıldığını söyledi. Dolandırıcılar, Dönücü çiftine "Sizi bu sorundan kurtarabiliriz ama para yatırmanız gerekiyor" dediler. Dolandırıcılar Veli Dönücü’ye, hesabındaki parayı çekmesini ve Kalekapısı’ndaki bir bankın altına koymasını istedi. Veli Dönücü, hesabındaki parayı çekerek bankın altına koydu. Veli Dönücü’nün, bu sırada telefon konuşması devam etti. Veli Dönücü, parayı bıraktıktan sonra uzaklaştı. Bankın bulunduğu yere gelen bir erkek para poşetini alarak Kaleiçi ara sokaklarda kayboldu.
Bir yakınına durumu anlatan Veli Dönücü, dolandırıldığını o zaman anladı. Durumu polise bildiren Dönücü’nün anlattıkları ile polis alarma geçti. Polislerle parayı bıraktığı yere gelen Veli Dönücü ve Ayşe Dönücü, olayın nasıl geliştiğini polislere anlattı. Dönücü çiftinin verdiği bilgi eşliğinde polis geniş çaplı soruşturma başlattı.
SAVCI VE POLİS OLDUKLARINI SÖYLEDİLER
Eşi Ayşe ve polislerle birlikte parayı bıraktığı yere gelen Veli Dönücü, yaşananları şöyle anlattı:
"Telefonda arayan kişi bize savcı ve polisten bahsetti. Kimlik bilgilerimi söylediler. Bankadan para çekmem gerektiğini söyledi. Bankadan paramın hepsini çektim. Bankadan Kalekapısı’na geldim. Telefondaki kişi bana parayı bankın altına siyah poşet içinde bırakması istedi. Bana sinirli bir şekilde, ‘ parayı bırak’ deyince paniğe kapıldım ve parayı bankın altına bıraktım. Dolandırıldığımı çok geç anladım. Aslında bu konulara duyarlıydım. Ama dalgınlığıma geldi paniğe kapıldım."
SU İÇMEYE BİLE GİTMEDİ
Paralarını dolandırıcılara kaptırmaktan büyük üzüntü duyan Ayşe Dönücü de, "Dolandırıcılar bana telefon hattında beklememi ve su içmeye dahi gitmememi söyledi. Bende öylece bekledim. Telefondaki kişi, eşin sana telefon edince, ‘Evde 4 polis ve savcı’ olduğunu söylememi istedi. Bende öyle yaptım. Sonucu da böyle oldu."
Öte yandan yine dün sabah saatlerinde bankadan para çeken bir kişinin 176 bin lirası dolandırılmıştı.

Haberleri