Gürpınar Belediye Meclisi Toplantısı

Van’ın Gürpınar Belediye Meclisi, 2015 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Gürpınar Belediye Meclisi, eş başkanlar Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin’in başkanlığında yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Gürpınar Belediyesi Eş başkan Zeki Yıldız, Kürt siyasetçi Murat Bozlak’ın yaşamını yitirmesini büyük bir üzüntü ile duyduklarını belirterek, "Sayın Bozlak, Kürt mücadelesinin önemli neferlerinden biriydi. Onun kararlı özgürlük yürüyüşünü hazmedemeyen karanlık güçler kendisine yönelik suikast girişiminde bulunmuş, ağır yaralanan Sayın Bozlak pes etmeyerek özgürlük yürüyüşüne devam etmişti. Uzun zamandır kendisi hastaydı ve tedavi görmekteydi. Dün akşam gözlerini ebediyete kapattı. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Kürt halkına da başsağlığı diliyoruz" dedi.
Yapılan açılış konuşmasından sonra bazı meclis üyeleri tarafından verilen önergeler kabul edildi. Daha sonra geçilen günden maddelerinden belediyenin daha iyi hizmet edebilmesi için araç alımı, Gürpınar Belediyesi’nin Dünya Belediyeler Birliği’ne (UCLG-MEWA) üye olması konuları görüşüldü.
Meclisin ele aldığı bir diğer konu ise, ilçede bulunan tarihi hamamın restore edilmesi oldu. Konunun araştırılması, kullanılabilecek durumda ise hamamın restorasyonunun yapılması ve hizmete sunulması karara bağlandı.

Haberleri