Hayalleri Yarım Kaldı

Antalya’da yaşayan Dilber Özatay isimli kadın, kişisel bakım ve güzellik merkezi açmak isterken dolandırıldı. Danışmanlık yaptığı öne sürülen aracı bir kurum, KOSGEB kredisi çekmek isteyen kadını, KOSGEB’in ücretsiz verdiği bilgileri 450 TL karşılığında vererek dolandırdı.
KREDİYİ ALMAK İÇİN GİDİNCE ŞOK OLDU
Antalya’da yaşayan Dilber ve Uğur Özatay çifti, bir süre önce kişisel bakım ve güzellik merkezi üzerine bir işletme açmaya karar verdi. Yeterli maddi destekleri olmayan çift kredi çekmek istedi. İnternet üzerinden kredi çekebilecekleri şartları araştıran çift, Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) adını kullanan bir danışmanlık firmasına KOSGEB tarafından hizmet verildiğini düşünerek başvuruda bulundu. Daha sonra sözde danışmanlık firmasından gelen telefon üzerine Diber Özatay, kredilerinin onaylandığını ancak danışmanlık ücreti olarak verilen hesaba 450 TL yatırılmasının gerektiğini öğrendi. Miktarı, verilen hesaba yatıran Özata krediyi almak ve kursa başvuru yapmak için KOSGEB Antalya Şube Müdürlüğü’ne gidince hem hayalleri yıkıldı hem de büyük bir şok yaşadı.
KOSGEB’İN ÜCRETSİZ HİZMETİNE PARA ÖDEDİ
KOSGEB Antalya Şube yetkililerine başından geçenleri anlatan Özatay, KOSGEB’in ücretsiz verdiği danışmanlık hizmetine aracı bir kuruma 450 TL para ödediğini öğrendi. Kendi imkanları ile öğreneceği bilgilere para ödeyerek mağdur olduğunu belirten Özatay şöyle konuştu:
"KOSGEB’in adını kullanarak destek olacaklarını söylediler. Kredi almam için yardımcı olacaklarını ve kredinin onaylanmasının ardından onların onayıyla iş yerimi açacağımı söylediler. Bayan kişisel bakım ve güzellik salonu üzerine iş yeri açmayı planlıyordum. Başvurudan sonra beni telefonla arayıp 17 Ağustos tarihinde bir kursun başlayacağını ve bu kursa başvurmam gerektiğini söylediler. Danışmanlık ücreti olarak da 450 TL istediler. İstenen miktarı banka hesabına yatırdım mağdur oldum."
BAŞKA İNSANLAR DA MAĞDUR EDİLMİŞ
Bu türden yolla aracı sözde danışman firmanın başka insanları da dolandırdığını öne süren Dilber Özata, "Bu yolla mağdur edilen başka insanlarında olduğunu öğrendim. Ben de KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü’ne gittiğimde yetkililer bana bu türden bir danışmanlık firması ile çalışmadıklarını ve vatandaşlara birebir bilgileri kendilerinin ücretsiz bir şekilde verdiklerini söylediler.Benim düştüğüm bu haksızlığa başkaları düşmesin diye dava açmaya hazırlanıyorum" diye konuştu.
KOSGEB UYARDI
Olayın ardından KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü yetkilileri uyarıda bulundu. Yetkililer, internette yer alan kredi, danışmanlık gibi reklamlara itibar edilmemesini, en doğru bilginin KOSGEB şubelerine başvurularak öğrenebileceğini bildirdi.
Öte yandan, yaşayan dolandırıcılık şikayetleri üzerine ilgili bakanlık yetkililerinin soruşturma açtıkları öğrenildi.

Haberleri