Hdp Olarak Hiç Yaşanmamış Bir Süreci Yaşadık

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Başkanı Şemsettin Kalay, HDP’nin Türkiye’nin her yerinden oy alan bir parti olarak Türkiye partisi olma yolunda ilerlediğini söyledi.
HDP Antalya il yöneticileri ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Antalya’daki seçim çalışmalarını yürüten ekip, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi lokalinde basın toplantısı düzenledi. HDP İl Başkanı Şemsettin Kalay, cumhurbaşkanlığı seçiminin kendileri açısından başarılı geçtiğini söyledi. Başarıda seçim komitelerinde çalışanların gayretinin önemli yeri olduğunu kaydeden Kalay, “seçim sürecinde HDP açısından doğru bir gidişat yaşandı. Önümüzdeki genel seçimlere de HDP çatısı altında gireceğiz” dedi.
HDP’nin 10 Ağustos sürecinde bugüne kadar hiç yaşanmamış bir süreci yaşadığını kaydeden Kalay, şöyle konuştu: “Bu süreçte eskiden ülkücü olduğunu söyleyip bizim adımıza değişik ilçelerde çalışacaklarını söyleyenler oldu. Aynı şekilde CHP’den istifa edip bizi destekleyeceğini söyleyenler oldu. Önümüzdeki genel seçimlerde bunun ete kemiğe büründüğü bir süreç yaşayacağız. HDP Türkiye’nin her yerinden oy alan bir parti olarak Türkiye partisi olma yolunda ilerliyor. Yerel ve genelde insan ve doğayı merkez alan politikalarla çalışmaya devam edeceğiz.”

Haberleri