İl Emniyet Müdürü Tonbul Manavgat’ta Ziyaretlerde Bulundu

Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Manavgat’ta çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan’ı ziyaret ettikten sonra Emek Mahallesin’de inşaatı tamamlanma aşamasında olan hizmet binasında incelemelerde bulundu. Tonbul, "Bir an önce binamızın bitmesi lazım. Zira geliştireceğimiz birimler var. Müteahhitimiz Ekim ayı itibarı ile bize teslim edeceğini söylüyor. İnşallah bu yıl içerisinde niyetimiz buraya geçmek. Bir kısım birimlerimizi buraya geçireceğiz. Organize Biriminin kurulması için Ankara’ya Emniyet Genel Müdürlüğümüze gerekli yazıları yazdık. Oradan cevap bekliyoruz. Şelale Polis Merkezi’nin yıkım durumu var. Diğer binaya geçişi sözkonusu. Oradaki birimlerimizi de bu tarafa geçireceğiz. Manavgat için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Manavgat’ta boğulma vakaları yaşandığında Antalya’dan Deniz Polisi dalgıçlarının gelmesinin beklendiğini ve bunun önüne geçilebilmesi için ilçede bu biriminde kurulmasının sözkonusu olup olmadığı yönündeki bir soruya Tonbul, şu yanıtı verdi:
"Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Deniz Şubemiz var. Antalya dışında Alanya ve Kaş’ta Deniz Büro Amirliğimiz bulunuyor. Ama bu iki ilçemizin polis sorumluluk alanında sahilleri bulunmaktadır. Manavgat’ta Deniz Büro Amirliğinin kurulabilmesi için Manavgat’ın sahil bölümünden bazı sorumluluk alanının jandarmadan polise geçmesi gerekir. Eğer böyle bir gelişme ve polisin sorumluluk alanında genişleme olursa tabii ki Manavgat Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Deniz Polisi Büro Amirliğini kurmaktan mutluluk duyarız."

Haberleri