Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından “İlim-Hikmet Sofrası” adlı sohbetlerinin ilki gerçekleştirildi.
Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nın Eğitim-Akademi Masası’nın başlattığı “İlim-Hikmet Sofrası” adlı Cumartesi sohbetlerinin ilki gerçekleştirildi. 1954 yılında Kastamonu’da başlatılan “İlim-Hikmet Sofrası” sohbetleri, günümüze kadar yaşatıldı. Şehre gelen ziyaretçilerin Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesini çoğunlukta ziyaret ettiğini belirten Vali Şehmus Günaydın, “Bu yüzden tanıtım da daha fazla işler yapmamız gerekiyor. Gelenlerin şehrimizden mutlu ayrılmaları için kısaca ‘geldiğimize deydi, iyi ki gelmişiz’ demleri için gayret sarf etmeliyiz. Ayrıca şehrimizi ziyaret edenler, gittikleri yerlerde var olan güzelliklerimizi dostuna, komşusuna ve tanıdıklarına anlatacaklar. Bu kapsamda ayrıntılı çalışmalar yürütmeliyiz. Elbette şehrimizdeki kalabalık gurupları artarak devam etsin istiyoruz, bizlerde şehrimize ziyaretçi sayısının arttığını gördükçe çalışma azmimiz daha da artıyor” dedi.
Vakıf Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı ise, “500 yıldır devam eden hizmet kervanı inşallah dünya durdukça yürüyecektir. Vakıf yönetimi üyeleri ve gönüllülerimiz, bu manevi doyumsuz güzelliği yaşatmak için elimizden neler geliyorsa yapıyoruz. Bu mübarek hizmeti yapmak Allaha hamdolsun bizlere de nasip oldu. Bu şerefli hizmeti yaparken tüm devlet büyüklerimizden şehrimizi idare edenlerden arzu edilen yardım, destek ve katkı alınmaktadır. İlim-Hikmet Soframız, her hafta aynı gün ve saate yapılacaktır” diye konuştu.
“İlim-Hikmet Sofrası” sohbetlerine Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çelik, Vakıf Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı ile davetliler katıldı. Ayrıca sohbet öncesi, sergi açılışı gerçekleştirildi.