İngiliz Büyükelçi Moore, Atso’yu Ziyaret Etti

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti.
Bir takım temaslarda bulunmak üzere Antalya’ya gelen İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, ATSO’yu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Çetin ile görüşen Moore, ATSO’yu ziyaret etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Antalya’nın Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğuna vurgu yapan Moore, “Türkiye sadece İstanbul ile sınırlı değil. Antalya’nın da çok önemli bir ticaret hacmi var. Bu sebepten İngiliz yatırımcılar Antalya’ya ilgi göstermek isteyecektir” dedi.
Görüşmede Antalya’da iş adamlarının İngiltere vizesi konusunda kontenjan sıkıntısı yaşadığını belirten ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, Büyükelçi’ye konu ile ilgili kontenjan artırımı yapılması için talepte bulundu. İngiltere ile iş dünyasını buluşturmak için bir takım çalışmaların vize kontenjanına takıldığını dile getiren Çetin, “Haftalık vize kontenjanı 40 olarak belirlenmiş. Ancak bu kontenjan dolduğu zaman Antalyalı iş adamları ziyaretlerini planladıkları tarihlerde gerçekleştiremiyor. Haftalık belirlenen kontenjan bu tip ziyaretlere engel oluyor” dedi.
Çetin’in görüşlerini bildirmesi üzerine vize konusunda elinden geleni yapacağını belirten Büyükelçi Moore, “Vize konusunda yetki tamamen bende değil. Ancak ben bu sıkıntıyı yetkililerimizle görüşeceğim. Bu konu için girişimlerde bulunacağıma söz verebilirim” dedi.
Büyükelçi Moore’a Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile İngiliz Ticaret Odası arasında geçtiğimiz dönemde bir anlaşma yapıldığını belirten Başkan Yardımcısı Çetin, bu anlaşma kapsamında çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Oda olarak pek çok projenin içerisinde yer aldıklarını belirten Çetin, “Sağlık turizmiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların ışığında artık ticari ilişkilerimizi arttırmak için bir araya gelmeliyiz” dedi.
Özellikle sağlık turizmi konusunda İngiliz firmaların Türkiye’de mutlaka yatırım yapmak isteyeceğine vurgu yapan Büyükelçi Moore, “Şu anda Türkiye hararetli bir dönemden geçiyor. Ancak orta ve uzun vadede olumlu düşüncelere sahibim. İngiliz yatırımcılar burada çalışmalarına başlayıp orta ve uzun vadede bu çalışmaları arttıracaklardır” diye konuştu.
Görüşmenin sonunda bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Türkiye - İngiltere Tatlı Dil Forumu’nu Antalya’da yapacaklarını ifade eden İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, forumda ATSO’nun da katılımının kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl İngiltere’nin Edinburgh kentinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuk olduğu toplantının bu yıl Antalya’da gerçekleştirilecek olmasını kendilerinin Antalya’ya verdiği önemden dolayı olduğunu ifade eden Moore, “Bu foruma iş ve siyaset dünyasından çok önemli isimler katılıyor. Buraya ATSO’nun katılmasıyla birlikte gelecek olan yatırımcılarla ikili görüşmeler yapılabilir. Bu organizasyona özellikle iş adamları katılmalı” dedi.
Gerçekleştirilecek olan foruma ATSO olarak her türlü desteği verebileceklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Çetin, “Antalya’nın çatı örgütü ve önemli bir STK’sıyız. Antalya’ya katma değer kazandıracak her projenin içinde yer almaktan mutluluk duyarız. Bu forumda da yer alarak iş adamlarımızı İngiliz yatırımcılarla bir araya getirmek isteriz” diye konuştu.
ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, İngiltere Büyükelçi’si Richard Moore’a günün anısına Döşemealtı halısı hediye etti.

Haberleri