İnsan Kaynakları Profesyonelleri Ve Nişantaşı Üniversitesi İstihdami Arttırmak İçin Biraraya Geldi

Nişantaşı Üniversitesi işletmelerdeki insan kaynağını en verimli şekilde yönetmeye yardımcı olmak ve farklı sektör temsilcileriyle biraraya gelerek network yapma imkanı sağlamak amacıyla eleman.net işbirliğiyle İnsan Kaynakları Eğitimi Programı düzenledi.
Nişantaşı Üniversitesi Sadabad Kampüsü’nde düzenlenen İnsan Kaynakları Eğitimi Programı, alanlarında uzmanlaşmış insan kaynakları profesyonelleri, öğretim görevlileri ve birçok yöneticiyi biraraya getirdi. Programda Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu İletişim ve Sanat Danışmanı Yelda Karataş, Nişantaşı Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Asım Saldamlı, Kişisel Gelişim Uzmanı Erim Hısım, Eğitimci Yazar Ömer Uzun ve çok sayıda insan kaynakları uzmanı da hazır bulundu.
“SEKTÖRÜN İHTİYACINA YÖNELİK İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRİYORUZ”
Sektörün ihtiyaç duyduğu niteliği taşıyan öğrencileri yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Nişantaşı Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Asım Saldamlı, “Bizim amacımız iş dünyasında yaşananların neler olduğunu takip edip, bu takipleri öğrencilerimize aktararak sektörün ihtiyaç duyduğu niteliği taşıyan öğrencileri yetiştirmek. Bu anlamda Nişantaşı Üniversitesi olarak sektörle işbirliği yapacağımız ilk adımı attık ve insan kaynakları yöneticileriyle biraraya geldik. Böylece onlardan gelecek soru ve talepler eğitim kalitemizi, ihtiyacımızı ve yönümüzü belirleyecek. Bu yüzden bu tür toplantılar periyodik olarak devam edecek” diye konuştu.
“EĞİTİMCİNİN DE EĞİTİME İHTİYACI VAR”
İnsan Kaynakları Eğitimi Programı’nda işin duayeni olan kişilerle vizyon, misyon ve eğitim anlayışlarını paylaştıklarını ifade eden Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu İletişim ve Sanat Danışmanı Yelda Karataş, “Çocuklarımızın seçtikleri mesleklerde kendilerini nasıl yetiştireceklerine yönelik düzenlediğimiz eğitim programında insan kaynaklarının bu işin duayeni olan insanlar tarafından aydınlatılmasını amaçladık. Onlarla okulumuzun vizyonunu, misyonunu ve eğitim anlayışını paylaştık. Onlar da bize kendilerini anlattılar. Eğitimcinin de eğitime ihtiyacı olduğunun altının çizildiği keyifli bir programdı” dedi.
“İŞBİRLİĞİ İLE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ SAĞLAYACAĞIZ”
İnsan kaynakları uzmanlarının biraraya geldiği programda eleman.net’in Pazarlama ve İletişim Direktörü Arif Köse, “Biz eleman.net olarak 2005 yılından beri iş arayan ve işverenleri online ortamda biraraya getiren insan kaynakları sitesiyiz. Bu bağlamda da istihdamı arttırmak, nitelikli iş gücü sağlamak ve mezun olan öğrencilerin iş hayatında nasıl bir ortamla karşılaşabileceklerini anlatmak amacıyla Nişantaşı Üniversitesi ile işbirliği gerçekleştirdik. Böylece üniversiteden mezun olan öğrencilerin taleplerini ve ihtiyaçlarını gördük” şeklinde konuştu.
“NEYİ AŞKLA YAPARSANIZ AŞ SAHİBİ OLURSUNUZ”
İnsanların çalışma hayatında başarılı olabilmelerine ilişkin açıklamada bulunan Kişisel Gelişim Uzmanı Erim Hısım, “İnsanlar önce işlerini sevmelidirler. Çalıştıklarını hissetmezlerse çok daha başarılı olup sevdiği işleri yaptıkları için mutlu olabilirler. Neyi aşkla yaparsanız aş sahibi olursunuz” dedi. Erim Hısım, çalışmanın sihirli formülünü şöyle açıkladı: “İşinizi severek yaparsanız çalıştığınızı anlamazsınız, çalıştığınızı anlamazsanız iyi yaparsınız, iyi yaparsanız başarılı olursunuz. Başarılı olunca da mutlu olursunuz.”
“YAŞANAN HER ŞEYE RAĞMEN POZİTİF OLUN”
Sosyal medyada bu aralar sıkça kullanılan bir terminolojiden yani ‘etiket’ten yola çıkarak, “Yaşanan olaylara karşı ne etiket yapıştırırsanız olay o olur” diyen Erim Hısım, “Yaşanan olumsuz olaylara negatif tarafından bakmak yerine, çözümlere pozitif yönlerinden bakmak gerekir. Her zaman iyimser olmak ve yaşanan her şeye rağmen olayları pozitif taraflarından bakarak değerlendirmekte fayda vardır. Yöneticinin de böyle yapması ve motivasyonunu yitirmemesi için ekibini de motive etmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.
“HER BİREY LİDERDİR”
Aslında her bireyin bir lider olduğunu vurgulayan Eğitimci Yazar Ömer Uzun şöyle konuştu: “İnsanları etkileyen, bir yöne doğru sürükleyen ve değişimi oluşturanlar liderlerdir. Liderin algılanması tanımlı ya da tanımsız olabilir. Birisi bize lider demese bile yaptıklarımızla, hareketlerimizle, kültüre liderlik edebiliriz. Mesela bir ailedeysek çocuklarımıza liderlik ediyoruz. Diyelim ki 8 kişilik bir grubun olduğu yolda yayalara kırmızı ışık yanıyor. Bir kişi geçti diye en az 5 kişi ona uyar ve kırmızıda geçer. Karşıya geçen o kişinin liderlik yapma niyetiyle geçmediği ortadadır. Ama bu örnekte olduğu gibi istesek de istemesek de liderlik yapıyoruz. Aslında her birey liderlik yapıyor. Tanımlı liderler bulundukları kültüre bilinçli olarak liderlik edip rol model olmalıdır. Bunun için de hangi değerleri ve prensipleri referans alarak yapacaklarını tanımlamalıdırlar. Bu durumda kültürel ortamda benim söylediğim her şey kültürel ortamı ya besler ya da zedeler bilinciyle liderlik yapılmalıdır.”

Haberleri